Tikma,
oikeassa olet, kirjallisessa materiaalissa on parantamisen varaa, varsinkin suomenkielisessä. Lisäksi näissäkin on tämä nykyajan ongelma, että käyttöohjeet on tehty tietyllä softaversiolla, ja sitten laitteessa saattaakin olla eri versio.
Vaikka materiaali ei loistakaan, voin reilun vuoden käytöllä sanoa, että Thermia on ainakin meillä ollut yhtä pikkujuttua vaille nappiostos.
Eri lämpöpumppumerkkien välillä ei _oikeasti_ ole niin hirveästi eroja, toimintaperiaate on kuitenkin sama. Toki eroa on lämmön jakelussa esim. ruotsipumpun ja suomipumpun välillä. Ja pieniä eroja voi olla esim. lämpimän veden valmistuksen periaatteessa. Mutta noin periaatteessa kaikki pumput nostavat lämpöä maasta samalla lailla - toisissa on enemmän hienouksia, mutta siitä huolimatta tuo kokonaishyötysuhde lienee samoilla hehtaareilla.
Ja mitä tulee cop -arvoihin, niin niitä ei kannattane tuijottaa liian tarkkaan. Markkinoilla olevissa laitteissa on pääasiassa kahden merkkisiä kompressoreita, niiden väliset erot ovat mitättömiä.
Niihin cop -lukuihin kannattaa muutenkin suhtautua varauksella, esim. laitteessa jossa on joku laskennallinen cop 5, saattaa normin mukainen ulostuloteho olla 12kW, vaikka kompressorin ottoteho sähköverkosta on n. 4kW. Tuosta on vaikea saada viisinkertaista hyötysuhdetta huonollakaan matematiikalla.
Itselläni vaakakupissa painoivat hinta, tuttujen kokemukset, ja esim. yksi pieni ero: 20l suurempi varaaja (verrattuna toiseen vaihtoventtiilikoneeseen, joka oli vaihtoehtona). Tämän 20l eron turvin uskalsin jättää suuren erillisvaraajan pois, vaikka minulla on poreamme. Ratkaisu on toiminut, ja lämmin vesi on ollut joskus todella lähellä loppua kun on täyttänyt ammeen ja suihkutellut.
Todennäköisesti olisi ollut yhtä tyytyväinen johonkin toiseen merkkiin, jos semmoisen olisin valinnut. Pääasiahan on, että valitsee maalämmön

nvg