On nyt tullut säädettyä tuota omaa Nibeä ja pari juttua tullut eteen joista varmaan muillekin säätämistä aloitteleville on hyvä kertoa.
Eli COP luku nousee noin 1:llä aina kun lauhduttimelle tulevan veden (kierrosta palaava vesi) lämpötila laskee n 10C (tämä tulos näkyy Niben F1245 manuaalista s. 77): COP EN14511 0/35 = 4,59 ja COP EN14511 0/45 = 3,66.
Varmaan on siis kaikin puolin viisasta laskea asteminuutit niin alas kuin talon lämpimänä pitäminen sallii. Silloin kompressorin käynti on harvaa ja lattiat ehtivät kylmetä, jolloin kiertovesikin on jäähtynyt.
Sama juttu sitten tuossa talokäyrässä, ihan minimiin sekin, muttei niin alas että vilu tulee.

Käyttöveden tekemisessä tähän voi vaikuttaa START ja STOP arvoilla, eli jos laskee käyttövesiasetuksista tuota START arvoa päästään tekeen kylmemmästä vedestä lämmintä ja STOP arvolla voi rajoittaa ettei tehdä liian kuumaa, mutta taas tasapainoillaan veden riittävyyden kanssa.
PS. Ihmettelin tuota Logeissa näkyvää Relays PCA Base arvoa ja tässä minun arvaukseni mitä se voisi tarkoittaa.
Relays PCA Base
Kun tuon logeissa olevan desimaaliluvun muuttaa binääriksi niin sieltä voi arvata mitä mikäkin bitti tarkoittaa, eli kun kaikki ohjauksen on pois niin arvo on 0, eli binäärisenä 0b00000000
Tässä minun oletus noiden bittien merkityksistä:
bitti 0 = kompressorin tila, 0=pois, 1=päällä
bitti 1 = lämpöjohtopumpun tila, 0=pois, 1=päällä
bitti 2 = keruupumpun tila, 0=pois, 1=päällä
bitti 3 = vaihtoventtiilin ohjaus, 0 = venttiili auki ja tehdään lämmintä vettä, 1 = venttiili kiinni ja tehdään käyttövettä
Esim. kun tehdään käyttövettä niin Relays PCA base = 15 (0b00001111), eli kompressori päällä, venttiili kiinni, keruu- ja lämpöjohtopumput päällä.
Tuosta huomasin sitten semmoisen jutun jota ei manuaalissa sanota, eli kun on asetettu lk-pumppu ajoittaiselle toiminnalle niin sekä lämmitysveden teon alussa että lopussa keruupumppu käy noin 20s kompressorin käyntiä ennen ja kompressorin käynnin jälkeen.