Käyttöveden lämpenemiseen vaikuttaa moni asia.
-Koneen tyyppi, on-off vai invertteri. On-offeja taitaa olla ainakin 8 ja 10 kW. On-offissa tietty koneen teho vaikuttaa ja invertterissä käytettä koneen teho.
-Varaajan koko, vanhemmissa on-offeissa se on ilman aurinkokierukkaa ollut 180l ja tuoreemmissa inverter Viessmanneissa taitaa 220l. Suurempi pytty tietty lämpiää hitaammin.
-Liuoksen tulolämpötila vaikuttaa. Mun 333-g:ssä, joka on-off kone vaikuttaa jokainen 1 aste tulevan liuoksen lämpötilassa koneen antotehoon kasvattaen sitä noin 300W per aste.
-käyttövesijakson pituuteen vaikuttaa tietty myös koneen käyttöveden hystereesi. Jos hystereesi on 10 K ja käyttöveden pyynti on 50 astetta niin kone käy väliä 40-50 astetta. Tämä tietty vie pidempään, kuin jos hystereesi olisi vaikka 6 kelviniä(astetta).
-Käyttöveden lämpötilataso, koneen antoteho laskee kokoajan mitä kuumempaa vettä kone joutuu tekemään.
-Varaaja voi vielä "tyhjentyä" enemmän kuin mitä hystereesi on, esim suihkun tapauksessa. Tällöin käyttövesijakso kestää pidempään.
-Lämpötila-anturin sijainti varaajassa vaikuttaa siihen millaisia lukemia anturi näyttää. Tässä omassa 333-g:ssä se on jossain varaajan puolenvälin paikkeilla.
Tuolta näkee käyttövesijaksojen pituuksia mun koneesta (10 kW on-off)
https://lampopumput.info/foorumi/threads/k%C3%A4ytt%C3%B6veden-teko-l%C3%A4mp%C3%B6pumpulla-kierukallisessa-varaajassa.38272/