F1245 tuntuu käyvät suht lyhyttä jaksoa, on käynyt jo pidempään ja nyt mennään jo lukemissa 60t käynnistystä.
Uskoisin, että tuo lähes pätkäkäynti johtuu siitä, että meidän kosteat tilat on tilavuudeltaan liian pieni ja jos siitä shuntataan muihin tiloihin, niin tilavuus ei tuossa kosteiden tilojen kuumemmassa päässä riitä, vaan kone tavallaan sammuttaa itsensä ennen aikojaan. Asteminuutteja on koneesta säädelty, joten siitä ei pitäisi olla homman kiinni.
Tilavuudet karkeasti siten, että kosteat tilat noin 20m2, muut tilat noin 125m2 + autotalli samassa kierrossa 60m2 (kuristettuna viileämmäksi).
Lähinnä kyselen, että kun olen tässä jo käytettynä hommannyt UKV200 säiliön ja siihen sopivan pumpun, niin miten tuo asennus kuuluisi oikeaoppisesti tehdä?
-eikö kuitenkin ole järkevintä, että puskurivaraajan laittaa pelkästään tuohon kosteiden tilojen piiriin (jossa tilavuudessa ongelma ymmärtääkseni on)?
-vai pitäisikö se kytkeä palvelemaan molempia piirejä?
-minulla on lähdöt koneesta kuvan osoittamalla tavalla, niin jos oletetaan, että tuo UKV200 puskurivaraaja laitettaisiin vain kosteiden tilojen piiriin, niin eikö tuon saa neliputkisena tehtyä? Kosteisiin tiloihin menee fyysisesti kaksi putkea, meno ja tulo, mutta miten nuo kannattaa kytkeä? Ristiin? Meno säiliöön koneelta alhaalta ja kosteisiin tiloihin puskurin yläosasta? Paluu taas puskurin yläosaan kosteista tiloista ja lähtö nibelle puskurista alaosasta? Vai kolmiputkisena kytkentänä??
-erillinen kiertovesipumppu imemään säiliöstä koko ajan, eli kierto päällä kosteissa tiloissa koko ajan? BT25 sitten kiinni kosteiden tilojen menoputkeen säiliön ja kiertovesipumpun jälkeen?
-kytketäänkö BT25 suoraan koneeseen? Shuntin anturit on tällä hetkellä kytketty varsinaisen yleisten tilojen lämmityspiirin (kakkospiiri) meno ja paluu putkiin.
Ja vielä kysymystä asian selventämiseksi, että onko kone kytketty ylipäätänsä oikein? Minua hieman ihmetyttää tuossa kytkennässä, että eikö tuossa kosteilta tiloilta tuleva kuumempi vesi päädy liian nopeaan koneeseen => lopettaa koneen käynnin liian nopeaan? Vai ohjautuuko kone vain tuon shuntin alyn ja antureiden mukaan? Vai onko shunttaus ihan erillinen koneen logiikasta (eli kone laskee arvot sieltä lähtevästä ja palaavasta veden lämpötiloista ja shuntti ohjautuu täysin erikseen)?
Yksi vaihtoehto on tietysti ajaa tämä nykyinen 8kw kone ns. loppuun ja ottaa tilalle suoraan 3-12kw invertterikone, jos sillä homma toimisi paremmin...? Tosin en osaa sanoa tulisiko sen kanssa sama ongelma eteen.