Hei!
Korvasimme reipas vuosi sitten talomme öljylämmitys maalämmöllä ja paikallinen firma tarjosi AIT:n Nordic Inverteriä. Lämmityskulut putosivat, mutta "kovilla", alle -10 asteen pakkasilla, putosi myös sisälämpötila. Patterit ovat todennäköisesti alimitoitettuja, mutta tämänhän pystyy korvaamaan nostamalla lämmönjakopiirin lämpötilaa, mikä toki heikentää hyötysuhdetta.
Tässä kohtaa haluan kiittää kaikkia, jotka ovat kirjoittaneet kokemuksistaan Alpha Innotec PWZSV Nordic Inverter -ketjuun.
https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=7639.0 Minulla meni useampi päivä ketjun läpi lukemisessa ja opin teiltä paljon! Mainitsen vielä, että Luxtronikin firmis on 3.85.7, joten kaikkia niitä aiempia ongelmia en sikäli ole onneksi havainnut.
Minun ongelmani on se, että lämmöntuotto heittelee (vähän kuten kujalmilla
https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=10438.0). Kokemukseni on, että pumppu lämmittää, kunnes paluupiirin lämpötila nousee 0,5 asteeseen yli pyynnin ja vetää sitten kierrokset alas minimiin. Sitten kun paluupiirin lämpötila laskee hystereesin alarajalle, se rupeaa pikkuhiljaa nostamaan kierroksia uudelleen. Sykli on noin tunnin pituinen. Tämä on siedettävää tällaisilla pikkupakkasilla (0 - -5 astetta), mutta kovemmilla pakkasilla tuotettu lämpö ei ole lähellekään se, mitä pyynnin tulisi mahdollistaa.
Asettamani hystereesi on 2,5 K. Tätä pystyn toki korottamaan, mutta Luxtronikin ohjeen mukaan tämän kuuluisi olla pienempi kuin asetus Lämm max, joka on koneeseeni asetettu 3,0 K (vaatii asentajan tikun, jotta pääsee muuttamaan; oletusarvo on 7,0 K). Tein viikolla kokeilun, jossa pakotin paluulämpötilan asetusarvoksi 45 astetta ja vielä myöhemmin 50 astetta.
Katsoin, että Maunomadon lämpötilat seurasivat todella nätisti pyyntiä (
https://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=7639.msg129643#msg129643), mutta hänellä ei nähtävästi ole puskurivaraajaa(?), jos sillä nyt mitään merkitystä on?
Onko teillä viisaammilla ajatuksia asiaan liittyen? Liitän kuvan kokeilustani sekä dta-tiedoston sekä csv-tiedoston, jossa näkee senhetkiset asetusarvot.