Meillä otetaan käyttöön F1345-60, jonka keruupumppuna on Wilo Stratos 50/1-16NI (p.n. 2140528). Niben ohjauslähtö sille on PWM-ohjattu 0-10V jänniteohjaus. Ajamme nyt yhtä kompuraa, mutta silti keruun delta on lähes 6 astetta, tästä lisää tuolla mitoitusketjussa.
Onko joku seurannut miten tuon keruupumpun ohjaus käytännössä toimii? Onko se keruun deltaan perustuva dynaaminen ohjaus, vai yksinkertaisesti yhdellä kompuralla n. puolet ja kahdella kompuralla täysi pyynti? Meillä ohjausjännite on n. 5,6 V, ja keruupumpun kierroksen näyttää samaa arvoa (1920 rpm / 3400 max rpm). Tämä voisi olla syy, miksi delta nousee, jos kerrupumppu pyörii vain n. puolella nopeudella. Mutta miksei Nibe lähde pyytämään isompaa jännitettä / kierroksia?
Kompurakohtainen keruupumpun pyynti (EP14-GP1 ja EP15-GP1) elävät kyllä hiukan tilanteen mukaan 75 - 100% arvoilla, mutta tämäkään ei vaikuta ulkoisen pumpun nopeuteen.
Onko F1345-60:ssa ulkoisen yhteisen keruupumpun lisäksi kompurakohtainen keruupumppu? EDIT ei ole. Mitä toi esim EP14-GP1 arvo: 75% voisi tarkoittaa, kun se ei vaikuta ulkoisen pumpun nopeuspyyntiin?
Miten estetään se, ettei ulkoinen keruupumppu kierrätä keruupiirin vettä paikallaan olevan kompuran kautta? Meillä näyttäisi molempien yksiköiden lämpötilat laskevan samaan tahtiin, vaikka vain toinen käy. Eli tämä voisi olla myös yksi syy, miksi keruun delta nousee isoksi.
Meille tulee asentaja katsomaan tilannetta, ja hän ehkä yrittää saada Nibeltä tarkempia teknisiä tietoja järjestelmästä, mutta vähän on sellainen fiilis, ettei Nibe välttämättä avaa tuota logiikkaansa…