Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: WPF 7 Cool lämmityspiirit ja puhallinkonvektorit  (Luettu 115 kertaa)

Poissa Jockeli

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 7
  • Maalämpöfoorumi
Pumppu Stiebel Eltron WPF 7 Cool + SBP 200 E Cool puskurivaraaja + SBB 300 WP basic käyttövesivaraaja + FEK. Maaviileä ominaisuus asennettu. Lämmön/viileän jako kiinteistöön puhallinkonvektoreilla.

Toukokuusta alkaen asuttu kiinteistössä jossa yllä olevat maalämpövehkeet ja joilla lämmitetään kahta kerrosta. Tässä ilmojen kylmetessä olen alkanut tutkiskeleen laitteiston lämmitysasetuksia ynnä muuta tähän liittyvää. Ilmeisesti olen aika tollo kun tuntuu etten saa kunnolla selkoa näistä suomenkielisistä printtiohjeista. Tai toki jotain ymmärrän, mutta jotenkin seikkaperäisiltä nämä ohjeet välillä tuntuvat ja osittain sellaisilta kuin niiden kirjoittaja olettaisi että lukija tietää systeemeistä jo entuudestaan paljon enemmän.

Alkuun nyt ainakin kysymys näistä lämmityspiireistä. Eli onko lämmityspiiri 1 sellainen, että kun se on valittuna käyttöön, niin FEK ohjaa pumpun toimintaa? Eli jos FEKiin on asetettu huonelämpötilaksi päivä- ja yökäyttöön esim. 21,5 astetta, niin pumppua ohjataan tämän parametrin perusteella ainakin osittain? Kone on nyt lämmityspiiri 1 käytössä. FEK on asennettu keskikerrokseen. Keskikerroksessa myös asutaan suurimman osan vuorokaudesta jolloin huonelämpötila on käytännössä koko ajan yli tämän 21,5 astetta. Lisäksi keskikerroksessa on pari varaavaa takkaa joita kärytellään ja myös tällöin keskikerroksen lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin 21,5 astetta. Mietityttää, että miten yläkerta lämpenee kun kelit tästä vielä viilenevät, jos pumpun toimintaa ohjaa selkeästi lämpimämmässä ympäristössä oleva FEK?

Jos ymmärsin ohjevihkosta, niin lämmityspiiri 2-käytössä laitteisto toimii sekoittajassa olevan paluuveden lämpötilan mukaan? Tahdon siis sanoa, että onkohan tällaisessa tilanteessa sen käyttäminen järkevämpää, kun lämmitetään kahta kerrosta puhallinkonvektoreilla, ja kun toisessa kerroksessa on vielä muitakin lämmönlähteitä kuin pelkkä maalämpöpumpun tuottama lämpö. Molemmissa kerroksissa siis puhallinkonvektoreita, joissa jokaisessa on omat termostaattinsa.

Puskurivaraaja asetettu nyt 35c asteeseen ja lämmityspiirin 1 lämmityskäyrä 0,65 ja huonelämpötila FEKissä 21,5c astetta yö- sekä päiväkäytöllä.