Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Thermian mainosprosyyrit  (Luettu 4863 kertaa)

Poissa tikma

  • Vanha jäsen
  • ****
  • Viestejä: 279
Thermian mainosprosyyrit
« : 04.04.09 - klo:19:06 »
Yritän epätoivoisesti tehdä valintaa eri maalämpöpumppujen välillä. Tällä hetkellä kärjessä on LÄ ja Geopro. Yhden mainoksen perusteella aloin tutkia myös Thermiaa ja aikani tutkittuani petyin kyllä heidän ulosantiinsa.

Netistä ei oikein irronnut mitään, joten tilasin Thermian Suuren Lämpöpumppukirjan. Olen lukenut kirjan muutamaan kertaan ja joka kerran jälkeen olen entistä varmempi, ettei pumppuni tule olemaan Thermia. Kirja on täynnä asia- ja kirjoitusvirheitä ja siinä haukutaan muita valmistajia jopa oikealla nimellä! Koittakaa muuttaa mielipiteeni ja vakuuttaa minut Thermian hyvyydestä, jos pystytte...

Tässä muutama ote kirjasta:

-sivulla 7 puhutaan hyötysuhteesta vuosihyötysuhteena ja varoitetaan korkeista COP-luvuista, kun ne on joillakin valmistajilla ilmoitettu vain tietyissä olosuhteissa ja ilman kv-pumppuja. Kuitenkin jo sivulla 14 Thermiakin kehuu oman pumppunsa korkeaa COP-arvoa käyttöveden tuotannossa lämmityskaudella. Sivulla 32 sanotaan jo että "Lämpimän veden vuosihyötysuhde voi niinä aikoina kun taloa lämmitetään olla jopa 5" Vuosihyötysuhde...lämmitysaikana... hmm...

-sivulla 18 kerrotaan ilmalämpöpumpuista: Useimmat ilmalämpöpumput pystyvät tuottamaan energiaa ilmasta, jonka lämpötila on alle -10C. Niiden käyttöalue on näin ollen tiukasti rajoitettu. Thermian lämpöpumppu on niin tehokas, että tuottaa lämpöä ilmasta, jonka lämpötila on jopa -20C. Mitähän tässä yritetään selittää...

-sivulla 35 jatkuu ilmalämpöpumppuasia: Thermian ilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ne voivat hyödyntää ilmaa, jonka lämpötila on jopa -10C. Ja paria sivua myöhemmin: Toimii tehokkaasti aina -20C asti. Melko nolo moka...

-sivulla 24 mainostetaan TWS varaajaa: Pumpussa on tavallista suurempi varaaja. Teknisten tietojen mukaan varaaja on 180 litraa, onko jollakin valmistajalla muka vielä tätäkin pienempi varaaja?

-Ja sitten vähän säästöistä: Thermia Diplomat vähentää talosi lämmityskustannuksia yli 75%.  Sitten vähän parempi Optimum malli: Se voi pienentää talosi lämmityskustannuksia jopa 75 %:lla. Ja sitten vielä kymmen prosenttia edellistä korkeamman vuosihyötysuhteen omaava G2 voi vähentää talosi lämmityskustannuksia jopa 75%. Siis huonoin malli säästää yli 75% ja 10% keskimmäistä mallia parempi voi säästää ehkä saman verran kun keskimmäinen, jopa 75% ei kuitenkaa yli kuten huonoin malli...

-sivulla 29 kehutaan pumpun lämpimän veden tuottoa: Testissä todettiin myös, että Thermia Diplomat Optimum tuottaa eniten lämmintä vettä ja veden lämpötila on korkein. Sitten vieressä otteita lehdistötiedotteesta, ensin haukutaan nimellä kahta kilpailijaa ja lopuksi mainitaan, että Thermia tuottaa eniten 40-asteista vettä. Ei tuo nyt oikein korkea vedenlämpötila oo...

Onkahan tässä käynyt kämmi käännettäessä kirja ruotsista suomeksi, vai onko Thermian ulosanti todellakin näin onnetonta?
Lämpöässä V9, 203GT, 200m/115mm kaivo, Enervent Pandion eco EDW-CG (maakylmä).

Tupa 182m2/151m2 ja 55,5/49m2 autotalli
#107 #232

Poissa mnk

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 682
  • IVT 11E HT+/203m/2006
Re: Thermian mainosprosyyrit
« Vastaus #1 : 05.04.09 - klo:11:34 »
tässä lisää thermiasta ja kuinka eivät suostu myymään dataloggerikaapelia kuluttajille:

http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=3079.0


 Enempää en kommentoi, koska itsellä  IVT.
« Viimeksi muokattu: 03.12.12 - klo:12:19 kirjoittanut tomppeli »

Poissa nvg

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 182
  • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: Thermian mainosprosyyrit
« Vastaus #2 : 09.04.09 - klo:09:37 »
Tikma,

oikeassa olet, kirjallisessa materiaalissa on parantamisen varaa, varsinkin suomenkielisessä. Lisäksi näissäkin on tämä nykyajan ongelma, että käyttöohjeet on tehty tietyllä softaversiolla, ja sitten laitteessa saattaakin olla eri versio.

Vaikka materiaali ei loistakaan, voin reilun vuoden käytöllä sanoa, että Thermia on ainakin meillä ollut yhtä pikkujuttua vaille nappiostos.

Eri lämpöpumppumerkkien välillä ei _oikeasti_ ole niin hirveästi eroja, toimintaperiaate on kuitenkin sama. Toki eroa on lämmön jakelussa esim. ruotsipumpun ja suomipumpun välillä. Ja pieniä eroja voi olla esim. lämpimän veden valmistuksen periaatteessa. Mutta noin periaatteessa kaikki pumput nostavat lämpöä maasta samalla lailla - toisissa on enemmän hienouksia, mutta siitä huolimatta tuo kokonaishyötysuhde lienee samoilla hehtaareilla.

Ja mitä tulee cop -arvoihin, niin niitä ei kannattane tuijottaa liian tarkkaan. Markkinoilla olevissa laitteissa on pääasiassa kahden merkkisiä kompressoreita, niiden väliset erot ovat mitättömiä.

Niihin cop -lukuihin kannattaa muutenkin suhtautua varauksella, esim. laitteessa jossa on joku laskennallinen cop 5, saattaa normin mukainen ulostuloteho olla 12kW, vaikka kompressorin ottoteho sähköverkosta on n. 4kW. Tuosta on vaikea saada viisinkertaista hyötysuhdetta huonollakaan matematiikalla.

Itselläni vaakakupissa painoivat hinta, tuttujen kokemukset, ja esim. yksi pieni ero: 20l suurempi varaaja (verrattuna toiseen vaihtoventtiilikoneeseen, joka oli vaihtoehtona). Tämän 20l eron turvin uskalsin jättää suuren erillisvaraajan pois, vaikka minulla on poreamme. Ratkaisu on toiminut, ja lämmin vesi on ollut joskus todella lähellä loppua kun on täyttänyt ammeen ja suihkutellut.

Todennäköisesti olisi ollut yhtä tyytyväinen johonkin toiseen merkkiin, jos semmoisen olisin valinnut. Pääasiahan on, että valitsee maalämmön :)

nvg
TWS 12 ja 600m pintaletkua.
Tupakointi on kalliimpaa kuin talon lämmittäminen maalämmöllä. Mieti sitä.