Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Käytettyjen pumppujen hinnasta  (Luettu 190 kertaa)

Poissa timo_h

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
  • Maalämpöfoorumi
Käytettyjen pumppujen hinnasta
« : 17.11.20 - klo:14:18 »
Hei,
uusi jäsen kyselee tässä paria asiaa, josko täältä viisaammat osaisivat vastata paremmin.

Äitini osti omakotitalon vuosi sitten, eli kaupat lyötiin lukkoon marraskuussa 2019. Talossa oli vesikiertopatterit ja puukattila, sekä mahdollisuus yösähköllä lämmittämiseen. Talon myynyt pariskunta vaihdatti uuden kiertovesipumpun kauppojen alla, että taloon pääsi asettumaan kodiksi suoraan ilman ylimääräisiä remontteja. Lämmitin taloa sujuvasti syksyn ja talven + kesän, ja suunnitelman mukaan lämmitysmuoto vaihdettiin alkusyksyllä kaukolämpöön. Vaihdon syynä oli järjestelmän huolettomuus, kun puun polttaminen ja sitä kautta puusavotat jäivät pois.

Remontin yhteydessä pannuhuoneesta purettiin varaaja ja kattila pois, jotka jäivät tarpeettomiksi, sekä kaksi kappaletta pumppuja: Grundfos Alpha2 25-60 180, sekä Grundfos UPS 25-20 180. Nyt kun talo lämpiää kaukolämmöllä, näitä ei enää tarvita mihinkään. Kysymys kuuluu, että minkä arvoisia kyseiset pumput oikein ovat, kun ne mielellään laittaisi eteenpäin? Nykyisellään noista ei ole itelle mitään riemua hyllyn reunalla, mutta jollekin joka näitä tarvitsee joko käyttöön / varaosiksi, niin vehkeet olisivat joutavia eteenpäin. Systeemillä lämmitettiin taloa viimeksi tänä syksynä, ja kaikki toimi kuten pitääkin. Rempan jälkeen nuo ovat olleet lämpimässä varastossa, eli käytännössä ovat remontin tehneiden miesten jäljiltä.

Kuvassa tarpeettomat pumput kaikkineen, eli muita tykötarpeita / liittimiä tms. eivät remonttimiehet tuosta jättäneet käteen.Hinta-arvioista jo etukäteen kiittäen.

Poissa WPF

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 513
  • Säästöä pumpulla
Vs: Käytettyjen pumppujen hinnasta
« Vastaus #1 : 20.11.20 - klo:17:24 »
Käsittääkseni ei tuollaisilla vanhoilla pumpuilla paljon arvoa ole.

Arpoisin...
vasen 40,-
Oikea 20,-
Stiebel Eltron WPF 7 E + SBP 401 WP Sol