Piti kaivella naftaliinista F1255:n asentajan käsikirja, siellä on tuo puskurivaraajakytkentä lattialämmitykselle. Tein tuon patterilämmitykselle vanhaan kohteeseeni juurikin tuolla 3-putkikytkennällä. Tuo katkoviiva oli F1255:ssakin BT25 lämpötila-anturi esim UKV-varaajaan.

Edit: ja toimi ihan hyvin, hiukan piti hakea BT25:n paikkaa UKV:ssa ja tuon ulkoisen kiertopumpun nopeus säätää oikein. (Grundfos alpha)Taisi lopulta jäädä pienimmälle autoadapt asetukselle. Maalämpöpumppuhan muutti lämmityksen virtausta tietysti tarpeen mukaan ja se tietysti vaikutti miten tuo UKV "latautui" täyteen kun pirttiä piti lämmittää. Nyt laitan kyllä S1255:n lattialämmityspiiriin suoraan ilman ulkoista varaajaa.
Alpha1 oli autopaine-asetuksella, jotten nyt puhu ihan mitä sattuu. Täällähän on tehty aika vänköjäkin säätöjärjestelmiä varaajien kanssa. Itse en enää jaksa alkaa leikkimään, vaan tosiaan linttaan suoraan linjaan kiinni. TT:in on onneksi tarpeeksi pieni, joten ylimääräistä puskuria ei oikein fiksusti ja siististi mahdu. Luulisi että pumpun äly on parantunut, F-mallissa säätöä oli kyllä. Joku järjestelmän omaava voisi laittaa dataa tänne miten lämpötilat (varaajassa ja pumpulta/lle), pumppujen kierrosnopeudet jne. pyörivät S-mallin kytkennällä. Voi sitten ruotia onko parannusta tullut.
Kiitti, tämä selvensi tuota F-sarjan toimintaa, uudessa kohteessa LL:llä varmaan ihan ok tuupata verkostoon suoraan...ehkä tommonen @luu5 tapanen puskuri vähän parantais, pienikin semmonen...pehmentäis LV :stä vaihdon LL lämpöpulssia.
Alpha 1 siis ulkoinen pumppu?
Kuinka se F1255 sisäinen latauspumppu käyttäytyi on/off olosuhteissa, seisoiko se off aikana tyystin?
Oliko se BT25 minkälaisessa roolissa, oliko se ihan Master koko F1255:n toiminnalle eli sammui+käynnistyi sen perusteella ja myöskin jatkuvan käynnin säätö meni BT25:n mukaan, vai miten se kukkui?
Lähinnä haen mitä vois odottaa vastaavalla kytkennällä S1255:lta, ellei sitten löydy jotakuta S1255 omistajaa olemaan tuolla kytkennällä maisemissa.