Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Idea: Mitoitus vs. toteuma - kerätään vertailudataa  (Luettu 1564 kertaa)

Poissa Seagear

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 885
  • Maalämpöfoorumilta tietoa
Olisiko porukalla kiinnostusta vertailla mitoituslaskelmia ja toteutuneita kulutuksia ym. lisätietoja toisiinsa? Eihän tällainen vertailu toki mitään absoluuttista tietoa anna koska paikkakunnat, talot, kulutustottumukset, keruupiirit, pumput , lämmönjakosysteemit jne. eroavat paljon toisistaan. Mutta sopivilla taustatiedoilla ryyditettynä olisi ainakin minun mielestäni kiinnostavaa informaatiota.

Tällainen tuli mieleeni kun katsoin Carunan sivuilta viime vuoden toteutuneita kulutustietoja. Siellä oli ilmoitettu myös kulutus per rakennusneliö tai -kuutio ja kun yritin hakea tälle jotain viitearvoja niin en löytänyt mitään järkeenkäyvää.

En löytänyt itseltäni Tomppelin mitoituslaskelmaa vuodelta 2011 enkä muista enää varmasti, onko sellaista edes tehty. Joku oma räpellys löytyi, joka antoi tarvittavaksi pumpun kooksi 10 kW mitoituslämpötilassa -27. Nyt on menty reilu kahdeksan vuotta 8 kW pumpulla ja 175 m kaivolla, pumppu haukannut sähköä 57850 kWh,vastuksia käytetty 900 kWh edestä ja säästetty aiemman öljynkulutuksen perusteella n. 24000 litraa öljyä. Talon speksit sigussa.
Danfoss DHP-H8+UKV100,
porakaivo 175m, patterilämmitys, 1. kerroksinen 146 + 70m2 puolilämmin, rv. -73