Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Energiavahtipalvelun yhteisostohanke kiinnostaa  (Luettu 2739 kertaa)

tepaa

  • Vieras
Energiavahtipalvelun yhteisostohanke kiinnostaa jälleen.

Viime suonna valtaisan suosion saanut jäsenillemme (siis www.rakentaja.fi:n jäsenille) suunnattu energian yhteisostohanke sai 2.254 perhettä vaihtamaan energiamyyjäänsä. Nyt on vuosi kulunut ja uusi energian yhteisostohanke alkoi jälleen. Lue lisää energian yhteisostohankkeesta sekä liity ajoissa mukaan.

http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/suorakanava/verkkolehti/05/0405energiavahti.htm

« Viimeksi muokattu: 01.02.05 - klo:15:51 kirjoittanut tepaa »

Poissa MLP-konkari

  • Nuorempi jäsen
  • **
  • Viestejä: 24
  • Carrier 30NQC8, vaakaputki, 12/1999
Re: Energiavahtipalvelun yhteisostohanke kiinnosta
« Vastaus #1 : 01.02.05 - klo:18:17 »
Energian kilpailutuksessa massaostot ei aina kannata.
Sähköenergian ostossa kannattaa seurata pohjoismaisen sähköpörssin hintaa. Parhaiten sen näet Nord poolin kotisivuilta. Lähes kaikki kotimaassa myytävä energian hinta perustuu pitkälle sähkön pörssihintaan Nordpoolissa. Se vaihtelee eri vuodenaikoina paljonkin ja tilastoista voimme nähdä että esim viimevuonna joulukuussa olisi ollut kaikkein halvimmat pörssihinnat. Se myös näkyi energian myyntitarjouksissa.

Nordpoolin kotisivuilla on paljon erilaisia hintatilastoja eri kuukausilta, eri pörssituotteilta ja monen eri pitusien toimitusjakson/pörssierien välillä.

Jos jotakuta aihe kiinnostaa voin konsultoida yksityisestikin, sillä työssäni ostan paljon sähköä eri yritysten käyttöön.

Energian ostohetkellä oleva hinta määrää tarjouksessa viimekädessä enemmän kuin se paljonko energiaa ostat kerralla! Käykääpä tutustumassa pohjoismaiseen sähköpörssiin: http://www.nordpool.com

PS tämänhetken 1.2.2005 klo 18:00 energian systeemihintana on       23.87Eur/MWh  = 2.39 c/kWh

Terkuin Sähköinsinööri

« Viimeksi muokattu: 05.02.05 - klo:18:43 kirjoittanut MLP-konkari »