Nyt on pumppu taas toiminnassa.
Invertteri oli mennyt rikki.
Uudessa invertterissä oli hieman erilainen jäähdytyslevy joka tulee lämmönvaihtimeen kiinni sekä lämmönvaihtimeen tuli solukumia päälle. Alkuperäinen jäähdytyslevy oli kokonaan lämmönvaihdinta vasten ja uusi tuli vain ylhäältä ja alhaalta pintaan kiinni. Levystä oli koneistettu muutama milli pois kiinnitys pisteiden välistä.
Jonkin verran näkyi vanhassa jäähdytys levyssä kondensoituneesta vedestä merkkejä.
Olisiko meidän leveysasteen maapiirin lämpötilat niin kylmät että invertterin käy liian kylmänä ja sinne pääsee kondensoitumaan vettä.
Itseä ihmetytti myös, että missään alakerran putkissa ei ollut eristettä. Ei kuumissa eikä kylmissä.
Hep. Täällä kävi samat. 12/2022 asennettu 331.C06 SC eli tuo pienempi malli.
Onko sinulla ViCarea/Vitoconnectia käytössä? Saitko aikanaan Fault EEV (05) -vikailmoituksia sovellukseen? Itselläni näitä tuli pari kappaletta 2023 (elokuussa ja lokakuussa). Lisäksi 2024 niitä tuli kahteen tai kolmeen otteeseen. Lopulta kun invertteri kosahti, niin vikailmoituksia tuli n. 13 minuutin välein ja koneen tarkemmista vikalogeista löytyi tosiaan nuo 18, 1A ja 80 looppaamassa samalla tavalla kuin sinulla. Tiedä sitten kieliikö nuo aiemmat Fault EEV -virheet siitä, että kondenssivettä on kertynyt aiemminkin, mutta nyt vasta invertteri otti ja sanoi sopimuksensa irti.
Meni onneksi takuuseen. Liekkö tyyppivikaa tai suunniteluvikaa. En ollut paikalla kun huoltoyhtiö kävi vaihtamassa osan niin en päässyt kysäisemään onko tiedossa, että näitä on esiintynyt laajemminkin tässä mallissa.
Sivukysymyksenä fraatille ja muille tietäjille:
Pumppu oli ollut viime syksyyn saakka likipitäen tehdasasetuksilla, ja talossa (kenties turhaankin) olevat huonetermostaatit välillä rajoittivat lattialämmityksen kiertoa. Tämän seurauksena pumppuun oli kertynyt kompressorin startteja per käyttötunti luokkaa n. 2,37.
Laitoin syksyllä termostaatit 24 asteeseen ja vaihdoin pumpun käyttämään aikaohjelmaa niin, että taloa lämmitetään kahdesti vuorokaudessa enemmän silloin kun pörssisähkö on keskimäärin halvinta vuorokaudessa. Eli klo 22-06 & klo 12-15 sovelluksesta asetettu kiertoveden lämmöksi 20c ja klo 06-12 & klo 15-22 pyynti on 16c.
Tällä sai pudotettua starttien määrä/käyttötunti 0,234:aan vajaan puolen vuoden otannalla. Eli varmasti ihan tervetullut muutos kompressorin pitkäikäisyyden kannalta.
Mietinkin, että kun kompressori käy muutaman kerran päivässä pidemmän ajanjakson, ja välissä on huilijaksoja, niin eikö tämä tavallaan edesauta kondenssiveden syntymistä? Putket/kone kun välillä käyvät lämpiminä ja välillä pääsevät jäähtymään verrattuna aiempaan tilanteeseen, jossa startteja oli n. 10x enemmän vuorokaudessa.
Pitäisittekö tällä nykyohjelmalla käytössä nyt kun invertteri on vaihdettu ja ilmeisesti uusi varaosa on paremmin suojassa kondenssivedeltä?
PS. Tuli laitettua syksyllä Viessmannille kehitysehdotusta, josko olisivat olleet halukkaita lisäämään ViCare-sovellukseen mahdollisuuden syöttää URL, josta sovellus hakee päivittäin tiettyyn kellonaikaan uuden .csv tiedoston, josta ajetaan käyttöohjelmaan uudet lämmitystuntien arvot.
Olisi sitten voinut koodailla oman pätkän, joka generoi seuraavan päivän pörssisähkön tuntihinnoista CSV-tiedostoon ne kannattavimmat (pitkäkestoiset) ajanjaksot lämmittää taloa, olettaen että haluaa esim. 12h isommalla teholla ja pitää kalliit tunnit pienemmällä teholla.
Eivät ainakaan toistaiseksi ole innostuneet moista tukea lisäämään

Tällä hetkellä siis mennään klo 22-06 ja 12-15 ja välillä vaivaudun säätämään manuaalisesti jos oikein kalliilta näyttää.