Ekologi junailee itse nämä kesäajan jutut, en ole perussäätöjen hakemisen jälkeen koskenut koko aparaattiin säätö- tai asetusmielessä.
Meillä on just nyt:
Automatiikka on ajanut molempien piirien suntit kiinni, yläkerran kv-pumpun sammutin manuaalisesti toukokuun alussa koska alakerran lämpö riittää sinnekin näin kesäkeleillä. Jos logiikka toteaa pumpun sisä- ja ulkotermostaatin ym. asiaan vaikuttavien lukemien perusteella että lämmitystarvetta on olemassa tai tarve on ennakoitavissa availee logiikka suntteja laskelmiensa perusteella ja vastaavasti huonetermostaatit jakotukkeja.
Huonelämpö pysyttelee asteen sisällä (22 - 23 ast) aivan kirkkaimpia auringon paisteita lukuunottamatta, sen lämpö kun pääsee isoista ikkunoista sisään. Kuitenkin pysytään alle 25 asteen myös niinä päivinä. Tähän vaikuttaa myös kikkailu Pelicanin kennon pyörittämisessä, lisäsin siihen ajastimen jolla pystyy vaikuttamaan lämmön talteenottoon, esim. yöviileän hyödyntämiseen.
Käyntiaikaa kuluvan vuorokauden puolella 40 min (keskim. 1-1,5 h/vrk "ei lämmityskaudella"). Toi sisältää 4 - 6 käyntijaksoa.
Alalämpö pöntössä 45, ylälämpö 57 astetta.
Käyntialue vaihtelee ilmeisesti jonkin "riittävän lämminvesimäärän" periaatteen mukaisesti, koska jos ylälämpö korkealla (yli 60 asteen) käy alalämpö alhaalla (jopa alle 35 ast) ennen käynnistystä. Vastaavasti jos ylälämpö alhaalla (alle 50 ast) esim saunomisen jälkeen niin kone hakkaa välillä 42 - 50 astetta (asetettu väli 8 astetta) muutaman syklin kunnes ylälämpö on noussut tonne 60 asteen tienoille. Sen jälkeen logiikka rauhoittaa tilanteen ja aloittaa "oleilun".
Täytyy vielä kehaista EVT:n sisäisen varaajan eristystä, lämpötilat putoavat todella hitaasti kun vedenkäyttöä ei ole.
Varaajan "jakosuhde" vaikuttaa myös toimivalta, koska tilanteesta riippumatta rasittuu ensisijaisesti varaajan alaosa ja ylhäältä otetaan vain loppukuumennus, koska pumppu käy myös "ei lämmitysaikana" täysin alaosan ohjaamana.
Olen todella tyytyväinen valitsemaani lämmitysjärjestelmään, vaikkei sitä kysyttykään.