Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Danfoss DHP-H 8 ja jakotukit säätöä  (Luettu 3344 kertaa)

Poissa Jake_

  • Nuorempi jäsen
  • **
  • Viestejä: 12
  • Maalämpöfoorumi
Danfoss DHP-H 8 ja jakotukit säätöä
« : 17.01.18 - klo:10:18 »
Moi,
Olisi muutama kysymys Danfoss DHP-H 8kw pumpun säädöistä ja jakotukeista. Taloa viimeistellään ja nyt on ollut aikaa hieman perehtyä tuohon pumpun toimintaan.
Eteläänkin tuli pientä pakkasta nyt -7 jopa :D. Pakkasten myötä sisälämpötila putosi alakerrassa 18 asteeseen noin ja ylhäällä 17,5-17. Asteen verran siis lyhyesti sanottuna 0-keleistä.
Pumpulla oli aiemmin käyränä muistaakseni 22C sekä min arvo 22 ja maks 45.Jostain luin että 30 käyrä ja sitten min arvolla hakua? Pikkuhiljaa nostellut tuota käyrää ja min arvoa ylöspäin, mutta hirveitä muutoksia se ei vielä ole tehnyt. Nyt nostin viimeiseksi käyrän 28C ja sama min arvo. Osaako joku sanoa kulkeeko nämä käsikädessä vai onko väliä jos min arvo käyrän arvoa alempi? Ja olenko lähtökohtaisesti lähellä noita yleisiä lukuja? (Näytössä huonearvoja suositeltu 20C)
Meno ja paluu arvoissa ihmetytti hieman se, että viimeksi kun ne luin niin meno oli 22(suluissa oli 26) ja paluu 23 (suluissa 55). Outoa, että paluu oli korkeampi. Voiko johtua siitä, että käyttövesi ei vielä käytössä tai kun kohteessa on 100L puskurivaraaja?

Jakotukin säädöstä. Tästä juttelin pikaisesti TomAllenin asentajan kanssa ja sanoi että virtaus rajoitetaan menoputkesta, jossa lasit näyttävät yksiköt l/min?
Paluuputkissa on taas myöhemmin asennettavat termostaattien toimilaitteet jotka sitten painavat neulaa tarvittaessa alas. Ohjeesta sain sen verran selvää, että paluuputken punaisen hatun alla olevista säätönupeista N kirjain pitäisi olla hahlon kanssa kohdallaan, jolloin siinä on jokin perussäätö kohdallaan. Nupeissa on myös numeroita ja mikäli säätönuppia kiertää niin tämä säätää kyllä lasin mitta-asteikkoa.
Eli kysymykseni on kummasta(meno vai paluu) säädetään huoneiden perusarvoja? Muutamaa huonetta pitäisi vähän laskea ja muutamaa nostaa.

Kiitokset jo etukäteen.