Kiitokset vastauksista!
Katselin tarkemmin nyt kotio tullessa speksejä, niin kompura on potkaistu ensimmäisen kerran käyntiin 2.9.2010. Seitsemän vuotta, niin se aika vaan kuluu. Kauankohan tuo vielä jaksaa puksuttaa. Käynnistyksiä on 74699kpl.
Nykyisen asennuksen suunnitelman on toteuttanut laitteiston toimittaja.
Roori. Tuo Jäspin GTV500 on puhutellut jo kauan, siinä noita yhteitä olisi vaikka naapureille lainaan asti. On vaan vähän senttipeliä että sen(kin) saa mahtumaan. Pystyynnostokorkeus on se haastavin kun ei tuosta taida saada siksi aikaa edes eristeitä irti.
Tarkoitatko että vesitakka kytketään siis suoraan lämmityspiiriin?
Tomppeli. Laitteistotoimittajalla on nyrkkisääntönä 20l tilavuus 1kw kohti. Eli 340 litraa olisi siten riittävä mutta nuo laskusi osoittavat tosiaan hieman toisin. Toki jos radiaattorit, putket ja 230 lirtaisen varaajan laskee yhteen tulee siitä jo lähes 700 litraa.
Kun ulkolämpö laskee lähelle -20, käy tällä asetuksella kompressori taukoamatta. Lisäsähkön olen kytkenyt pois kun se sitä oli niin hanakasti tarjoamassa perusasetuksilla ja silloinhan se kwh-ledi vilkkuu huiman tiuhaan.

Talon lämpötila pysyy paukkupakkasillakin aivan rittävän ylhäällä, eikä käyttövesivarausjaksotkaan tunnu. Toki tämän talon asukkaan eivät hae sitä täysin optimaalista 21,7 celsiusasteen lämpötilaa koko kehon korkeudelle, koska jaloissa on villasukat kun lattian lämpötila sen vaatii. Eli siedämme lämpötilavaihteluja, kunhan nyt laitteiston saisi toiminaan terveempiä käyntijaksoja ja sähkökulutuksen mahdollisimman kohtuulliseksi.
Näinkin tuosta manttelivaraajasta jonkun piirroksen jossain vanhassa keskustelussa, jossa sisä- ja ulkovaippa oli yhdistetty ulkoisella T-yhteellä. Sitenhän siitä tosiaan saisi 500 litraisen puskurin. Se meinaan mahtuu nipinnapin kellariin kun siitä saa eristeet haalauksen ajaksi irti.
Mites tuossa tapauksessa jos vanha varaaja siirtyy puskuriksi ja käyttövedelle tulee uusi varaaja saa järkevästi laitteiston täydennettyä tulevaisuudessa auringolla ja/tai vesitakalla? Vesitakkaa kun lähinnä ajattelen talon lämmityksen avuksi jotta sitä voi itse säädellä juuri niille pahimmille pakkasjaksoille ja aurinkokeräimet mahdollisesti käyttövedelle.
Soppaan kun vielä lisää tuon kylppärin, jossa on vesikiertolattia niin lämmityksen täytyisi toimia myös kesäaikaan.
