Tiedä sitten, oliko nuo sinun kuvasi välttämättä turhia (katsoin niitä illalla). Jos jollain joskus olisi sama ongelma, niin tästä ketjusta toivottavasti olisi apua. Kuviesi perusteella oltaisiin myös taatusti osattu korjata vika. Upeaa neuvontaa.

Näin jälkihoitona vielä tähän, jos vaikka joku joskus hakee ratkaisua samankaltaiseen pulmaansa tältä palstalta:
Tilanne on nyt se, että kun vedimme venttiilin jumittamasta ulos-asentoon, se alkoi tosiaan lämmittää nyt sitä taloon menevää lämmitysvettä. Tuo GT9 anturin LJ tulo, joka herjasi aina mennessään yli 54 asteen ja löi häiriön päälle, alkoi heti rajusti tippua.
Asetimme nyt neuvojen mukaisesti käyttöveden alimpaan mahdolliseen rajaan eli 35 asteeseen, otimme kiertovesipumpun siltä puolelta kokonaan pois ja nyt pumppu siis lämmittää vain taloon menevää lämmitysvettä ja käyttövesi pysyy säiliössä lämpimänä, kunnei sitä kukaan yön aikana käytä eikä kiertokaan ole päällä. Oli muuten aamulla vielä 51 asteessa.
Pumppu on lisäenergian turvin nyt koko yön lämmittänyt talon lämmitysvettä. Aamulla oltiin jo lähellä käyrän arvoja. Aluksi laitettiin käyräkin normaalia korkeammalle, mutta aamulla tiputettiin se kuitenkin 2.0:aan. Säädetään siitä sitten hienosäätöä kunhan ensin saadaan systeemi korjattua.
Venttiilin ollessa jumissa tuo lämmitysveden paluuputkiston anturi näytti siis virheellistä lukua ja pumppu oli siinä käsityksessä, ettei kiertoon menevää vettä tarvitse lisää lämmittää. Aina kun lämpö tipahti alle asetetun rajan, pumppu alkoi lämmittää, mutta venttiilin ollessa jumissa lämmittikin sitten varaajassa olevaa käyttövettä.
Nyt kun se oikea lämmitysjärjestelmästä tulevan veden lämpötila selvisi, oli se tipahtanut 18 asteeseen.
Pumppu siis jyrisee ja tekee töitä, sähköä palaa, mutta eiköhän tuo tuosta taas tasaannu. Mies soittaa tänään jälleenmyyjälle ja saavat hommata pikaisesti uuden venttiilin takuutyönä tietenkin.
Jottei tuota käyttöveden lämpötilaa tarvitsisi yötä myöten vahtia, ajattelin että voisiko sen laittaa toimimaan ajastimella? Jos lämpötila siellä menee yön aikana alle tuon asetetun 35 asteen, niin voisihan sen ajastimen kanssa laittaa niin, ettei se lämmitä yöllä lainkaan vaan vain päiväsaikaan kun sitä pumppua voi paremmin vahtia ja lämpötiloja seurata. Toimiiko se siis niin, että vaikka lämpötila laskisi alle asetetun rajan, pumppu ei ala lämmittää käyttövettä jos siihen on ajastimen kanssa asetettu toinen lämmitysaika?
Sitten kun käyttövettä tarvitsisi lämmittää, laitettaisiin käsivoimin se venttiili takaisin käyttövesi-asentoon siksi aikaa kun lämmitystä tarvitaan ja sen jälkeen taas lämmittämään taloa. Jos siis emme saa tuota venttiiliä kuitenkaan viikonlopuksi, mitä suuresti epäilen.