Invertteripumpun kanssa ei oikein voi tunteja kertoa millään vakioluvulla, koska ottoteho vaihtelee liian paljon.
KV:n ihan tarkka kulutus on siinäkin mielessä vaikeaa että käyttötottumukset vaihtelevat lomalla/töissä-ollessa yms. ja kunnalta tulevan veden lämpötila vaihtelee runsaasti vuoden aikana.
Tässä ihan esimerkkinä miltä näyttää 15 viikkoa taaksepäin omista lokituksista kun pumpun kokonaiskulutusta/vrk keskiarvoistetaan viikkotasolle ja samalla on yritetty jyvittää eri osuudet: lämmitys, KV-esilämmitys ja KV.
Kuten näkyy niin kesäaikaan kosteiden tilojen mukavuuslämmityksen osuus melkein hukkuu laskuvirheisiin ja toisaalta esilämmityksen osuus on pienemmillään (noin kolmannes), koska kunnan vesi on n. 13-asteista.
Lämmityksen osuus on senkin takia niin pieni, että sisätilojen lämmityksestä/viilennyksestä huolehti viikolle 36 asti ILP, harmi ettei sen sähkönkulutusta mene lokituksiin.
Varsinaisen lämmityskauden alkaessa rupeaa KV:n osuus melko pian tippumaan kokonaiskulutuksesta murto-osaan. Talvella kunnan vesi viilenee 2-3 asteeseen ja esilämmityksen osuus kasvaa, mutta jonnekin reiluun 2-3kWh/vrk
tasolle tuo KV:n osuus näyttäis asettuvan. Ensi kesään mennessä näkyy koko vuosi tällä tarkkuudella.

edit. Sellainen hauska fakta mitä löytyy lokituksista on tuo kesän niin pieni mukavuuslämmityksen sähkönkulutus. Jos kesäaikaan tekee vain käyttövettä Nibellä, niin lepotauon kasvaessa liian pitkiksi kytkeytyy kompressorin lämmitysvastus päälle, jonka kulutus on n. 32W josta seuraa lokien mukaan 0.5-0.7kWh/vrk kulutusta, joka sattuu oleen aika hillittömän lähelle sama mitä menee lämmitystilassa. Tästä seuraa se että sopivasti ajoittamalla lämmityskäynnit ja KV:n teon siten ettei tuota vastusta tarvita (onnistuu varaajan kanssa kohtuu helposti) on vuorokautinen sähkönkulutus sama vaikka mukavuuslämmitys on käytössä eli pesutilat lämpiää tavallaan 'ilmaiseksi'. Tämä ja miljoona muuta hauskaa yksityiskohtaa on tullut vastaan kun omia lokejaan tarpeeksi penkoo. Enpä olisi tuota lämmitysvastus vs. pesutilat kesällä väitettäkään etukäteen uskonut. Eipä sillä aina täytyy varautua myös siihen että mittavirheet saavat aikaan vääriä tuloksia, joten johtopäätösten kanssa täytyy olla tarkkana. Ainoat kaksi johon voi luottaa on sähkölaitoksen lasku ja naisväen palaute asumismukavuudesta, kaikki muu on vain tietoa tiedon vuoksi.
edit2. Siis 'ilmaiseksi' tulee kesäaikana sekä pesutilojen mukavuuslämmitys että KV:n esilämmityksen osuus. Ja korostetaan vielä että tästä ominaisuudesta ei ollut projekin suunnitteluvaiheessa mitään tietoa, ei itsellä eikä kenelläkään jolta tarjouksia kyselin. Huonona puolena tuossa on se, ettei minkäänlainen aurinkoviritys oikein kesällä kannata jos Nibe täytyisi kuitenkin pitää 'tulilla', valoisan aikaan saavutetu hyödyt melkein kuittaantuisivat yöaikaisella kulutuksilla tai ainakin kasvattaisivat takasinmaksuajat kolminumeroisiin lukuihin.