Terve !
Vika iski eilen tiistaina teknisen tilan seinän läpi kantautuvan mahtavan kohinan kera. TKN tilan ulko-ovea avatessa näky oli kaikkea muuta kuin mahtava, vesi tuli vastaan yli kynnyksen (kaivo ei ehtinyt vetämään) ja sitä pulppusi kunnon paineella pumpun alaosan saumoista ympäri tilaa !
Saappaat jalkaan ja sulkuja kiinni laittamaan ja suurin paine hiipuikin pian. Varaaja valui tyhjäksi ja kuivatus operaatio käyntiin..(jatkunee kyllä isompana vesivahinko remonttina, kunhan vakuutustarkastaja käy). Todettiin pian, että varaajan (alle) tuleva päävesiliitos (messinkiliitin) on irronnut. Jenka "revennyt" irti ja putki irronnut.
Putkimies tulikin tänään nopeasti ja sai ronkittua kierteen jäänteet ja laitettua liitoksen kuntoon. Messinkiliitin näyttäisi hapettuneen, mutta mikä sen on aiheuttanut on vielä epäselvää.
Käyttövesi on tullut porakaivosta n.1,5 vuotta, sitä ennen n. 7 vuotta järvestä. Putkimies mainitsi, että arseeni aiheuttaisi messinkiliittimien nopeaa syöpymistä. Vesi on tutkittu viimeksi alle vuosi sitten ja arseenia siitä ei löytynyt, mangaania kylläkin ja hieman rautaa. Suodatuslaitteet on päivitetty raudan ja mangaanin poistoon.
Nyt pumppu ei käynnisty (ollenkaan) vaan lukee "poikkeamahälytys mitt4", lisäksi imupaineen punainen valo palaa. Kun oumannista (203) kuittaa (esc), niin hetken päästä (n.15 sek) sama hälytys tulee uudelleen.
LÄ päivystys kertoi, että tämä on normaalia, kun varaaja on nyt kylmää vettä täynnä. Pitäisi varaajan lämmön nousemista odotella n. 6 tunnin ajan ja sitten pitäisi käynnistyä. Vastus ei vain näyttäisi nostavan lämpöjä yli 20C:n(lämmittänyt jo 4h). Voinko siis esim. selvittää maapiirin liuospumpun toiminnan jotenkin, vai onko muita ehdotuksia ? Kiitos!
Terv, Tommi/maapiiri