Ymmärsin tk:n tekstistä että esimerkiksi 400 litran puskurilla pärjäisi ehkä ilman ulkoista kiertovesipumppua ja hullunkiertoa. Jos se minimivirtaus vaan ylittyy lattiaputkiston läpi. Mikä sitten mahaa olla riittävä vesimäärä 200-400 litraa vaikka.
Eli olisi siitä puskurista hyötyä kumminkin.
Jos tuon koko tekstin lukee niin silloin saan siitä sen käsityksen että hystereesiä sopivasti nostamalla saavutetaan riittävät käyntiajat. kts muutama viesti taaksepäin.
Vaikeata varmaan sanoa, mikä on oikea puskurivaraajan koko.
Naputtelen tässä huvikseen jahka kerkeen taulukon millä näkee miten minkäkokoinen puskurivaraaja vaikuttaa käyntiaikoihin. Tuo myös ottaa huomioon millainen lattialämmitysputkisto märkätiloissa on ja millä teholla se kykenee siirtämään lämpöä betoniin sekä minkätehoinen lämpöpumppu on. Noissa oletuksissa yksinkertaistan asioita hiukan jotta tuon taulukon teko ei mene aivan mahdottoman hankalaksi. (mikäli tuon tekeminen ei osottaudu aivan mahdottomaksi/aikaa vieväksi)
Kommenttejanne kun lukee niin alkaa se sähkökaapeli vaikuttaa ainoalta järkevältä vaihtoehdolta. Jos aletaan puhumaan jostain 300l varaajasta, pumpusta ja moninaisista putkiliitoksista ahtaassa teknisessä tilassa niin vastine investoinnille menee aika ohueksi. Varmaan +1000€?
Tuossahan on sitten se oleellinen asia että lattiassa ei saa olla kiertoa tuolloin ollenkaan kun vastus on päällä. Muuten lämpö siirtyy jokapaikkaan missä vesikiertää ja tiloista tulee sähkölämmitteinen. Edullisin tuo varmasti on mutta siinä pitää ottaa huomioon myös sitten se että vastus tulee tarpeeksi kauas lattialämmitysputkistosta. Pieni lisävalu betonin päälle lienisi paras vaihtoehto.
Euroshopper taisi myös ehdotella ideaa että tuohon yhteen/kahteen piiriin järjestetään oma kierto kesäksi esim termostaatilla varustetun läpivirtauslämmittimen/pienen lämminvesivaraajan kautta. Tuosta tulee väkisinkin kylläkin kalliimpi järjestelmä kuin vastuksesta ja lämpö kuitenkin tulee suorasta sähköstä.
Itsellä on 2014 valmistunut talo ja täällä viileää lattiaa pesutiloissa ei ole koettu ongelmana. Lattian alla 200-250 styroksia. Kokemusten perusteella sähköisestä lattialämmityksestä olen todennut että kohonnut lattian lämpötila lisää merkittävästi energian kulutusta ilmanvaihdon kautta koska tila on muutenkin talon suurimmalla ilmavirralla tuuletettu. Kesällähän tuokin energia menee suoraan harakoille.
Täällä on ketjun aloittajalle myös tarjolla keskustelua tuosta pesutilojen lämmittämisestä kesällä:
http://www.maalampofoorumi.fi/index.php?topic=5690.0