Arvasin että tämä menee vielä tähän

Arvostellaan vajaatehoiseksi, muttei kerrota mikä olisi sopiva koko. Kuka uskaltaa sanoa mikä on oikea koko ja kuinka nopeasti tämä kalliimpi ratkaisu olisi maksanut itsensä takaisin?
Kuten edellä on mainittu, niin todellinen energiakulutus saattaa olla jotain aivan muuta kuin energiatodistuksen arvio. Meidän nelihenkisessä perheessä kolme naista, suihkussa käydään päivittäin ja pitkään. No vaikkakin energiankulutus on jotain aivan muuta energiatodistuksessa, niin se on kuitenkin jokin lähtökohta. Ilman energiatodistusta ja bergheatiin taulukkoa olisin ollut enemmän muiden mutupuheiden armoilla ja myyjien myyntipuheiden uhrina.
Tavoitteena oli hankkia maalämpöpumppu, jonka teho kattaisi 85% energiantarpeesta. Toisin sanoen siis hieman alimitoitettu, mutta tarkoituksella.
Ensimmäinen vuosi lämmitetty ilman vastuksia ja lämpötila sisällä 23-24 astetta. Muutamina päivinä lämpötila kävi 21 asteessa kovien pakkasten vuoksi ja kompura kävi yötäpäivää.
Tokana vuona vastukset mukana 400 asteminuutin kohdalla ja sisälämmöt 23 nurkilla. Kuulemma kaivon olisi hyvä välillä antaa levätä ja sen vuoksi vastukset avuksi. Tätä en kyllä vielä ole ymmärtänyt, mutta täytyneen kokeilla löytyneekö siitä mitään etuutta. Eli kylmää ei ole ollut.
Toistaiseksi siis Nibe 1245-6 ja 120m (aktiivisyvyys?) kaivo on riittänyt 296bm2 lämmittämiseen. Joo kaivo käy kylmänä, mutta mitä pahaa siinä on?
Muistaakseni olin lukevinani, että karkeasti yhden asteen pudotus lämpökaivossa vastaa 0,1COP arvon menetystä. En tiedä mikä on keskilämpötila lämpökaivoissa, mutta jos minun kaivo käy -5 astetta kylmempänä kuin yleisesti, niin 0,5 COP menetys ei liene kovin paha?
Asennutin energiamittarin mlp:lle ja vuosikulutus keskiarvo näyttäisi olevan 3867kWh. Kokonaisenergiankulutusta en nyt tarkkaan muista, mutta taitaa olla n.10000kWh nurkilla? Fortumin vuosikulutusarvio oli 8000kWh.
Takkaa eikä puulämmitteistä kiuasta ole vielä käytetty.
Kertokaahan nyt viisaimmat, onko ali- /ylimitoitettu?