Kesän remonttien jälkeen noin 300 m2 / 750 m3 uuden patteriverkon piirissä. Pattereita parikymmentä, suurin osa järeähköjä kolmelehtisiä, osa kaksilehtisiä. Patterit mitoitetttu 45 C menovedelle ja 38 C paluuvedelle. Mitoituslämpötilaa voi ehkä pitää aika korkeana, mutta pattereista tuli jo tuolla aikamoisia mörköjä (isoimmat 3-lehtisiä 3000x450 ja 2600x450). Tekninen tila ja pumppu erillisessä piharakennuksessä, kanaalia talolle n. 18 m.
Tällä hetkellä ulkona pakkasta n. -6 C. Käyrä 35, pumpun sisälämpötila-asetus 20 C. Integraali -120. Meno- ja paluuveden erotus käytännössä 6 C. Sisällä lämmintä riittää huoneen sijainnista ja eristysratkaisuista riippuen 21C - 23C. Käyntijakson loppuvaiheissa menoveden lämpötila nousee reiluun 40 C.
Käyntijaksot tuolla ulkolämpötilalla n. 35 min ja tuon jälkeen huili n. 45 min. Yritin laskea integraalia aina -180 asti, mutta vaikutusta oli oikeastaan ainoastaan käyntijaksoon, joka piteni, lepojakso ei niinkään. Luovutuspintaa varmaankin niin reippaasti ja varaavuutta niin vähän, että jaksot ovat tuota luokkaa mitä ne ovat. Kovemmilla pakkasilla ei jaksoja/järjestelmää ole näillä leveysasteilla vielä tänä talvena päässyt testailemaankaan.
Kommentteja lähinnä noihin jaksoihin? Ensi vuonna tapahtuvalla yläpohjan lisäeristyksellä voi ehkä jotain vaikutusta olla, mutta viime talvena toteutettu lämpökamerakuvaus ei alkuperäiseristykselläkään mitään sanottavia lämpövuotoja yläpohjasta(kaan) paljastanut.
Lisäys: nyt illalla pakkasta noin -11 C, käyntijakso n. 45 min. ja sitten lepoa n. 35 min. edelleen tuolla -120 integraalilla.