Mortonki hyvät maalämmönystävät, nostanpa minäkin ylös tätä vanhaa ketjua, joka näyttää pullahtelevan aina aika ajoin esiin. Puskuri ja onko siitä hyötyä ja jos on miten se pitäisi kytkeä? Varsinkin pienet puskurit ( 50-150 L.)
Eli myö tavalliset tallaajat ostetaan maalämpölaiteet, ku ne on niin viksuja ja säästää sähkövä, mutta siinä on piäni ropleema, asennusfirmat ja asentajat eivät ole aina ajan tasalla
Mitä asennetaan, miten saaraan paras hyöty asiakkaalle?
Mutta mennään asiaani, 2019 laitettiin meillekin tua erullinen maalämpö + 50 L puskuri.
Eipä nyt oteta kantaa sen tilavuuteen ( piäni, mikä piäni), vaan puskurin käyttäytymiseen.
Meillä juurikin samanlainen, ku " arihy:llä", BT25 ( joka on puskurista lähtevässä putkessa) lämpö on 5 C alempi, ku MPL:stä tuleva lämpö.
Piäni pönttö ja sekoo täysin, 4-tiä kytkentä.
Voisiko 3-tie kytkennällä(+ takaiskuventtiili) saavuttaa parannusta Cop-lukuun.
Onko kellään kokemusta?
Nyt menee noin samaan tahtiin, ku arihy:llä, BT2 (pumpulta lähtevälämpö)= 50,1 C ja BT25( pattereillelähtevälämpö)= 46,4, yleensä ko. väli on noin 5 C.
Kokeiltu on, pudottamalla ulkoisen pumpun Wilo kierrokset melkein minimiin, sekoittuminen vähenee huomattavasti, mutta patterikierron litrat myös vähenee, niin jotta ei pysty pitämään pyydettyä lämpöä.
Sitten nostettu Wilo ( ulkoinen pumppu) kierrokset ylös ( jotta patterit vinku), ja tuloksena COP laski huomattavasti. ( Saattoi osin johtua siitä, että nosti mökin lämmön pyydettyyn lopulta ja joutui ajamaan korkeaa lämpöä pattereihin)?
Lopuksi kysymys, onko kellään kokemusperäistä tiatoa, jos muutan 4-tien 3-tiä liitännäksi ( ehkä myäs takaiskuventtiilillä varustetuksi), onko siitä mitään hyötyä COP-lukeman suhteen?
Anteeksi, jotta tuli erilaisia lähetyksiä, välillä lähtee lapasesta nää vastausten lähetykset, ku istuu pipapäässä rotvallin reunalla
