Aloitellaampa uutta ketjua noihin säätöihin liittyen. Kyseessä 2011 valmistunut omakotitalo Pohjois-suomeen Oulun korkeudelle, vesikiertoisella lattialämmityksellä ja Georpo MH7 pumpulla, viilennysyksiköllä ja 600m maapiirillä varustettuna.
Nyt vuosi asuttu ja lämpöä on rittänyt mutta ehkä jotain hienosäätöjä kaivattaisiin. Huoneiso alaa mökissä 160m2 ja lämmitettävää tilavuutta 640. Ongelmana oikeastaan on yläkerran kahden pieniemmän (11m2) makuuhuoneiden lämpiäminen. Jos huoneiden ovet ovat auki lämmöt ok mutta kun ovet laittaa kiinni esim yöksi saatta lämpö tippua jopa kaksiastetta. Aikaisemmin tähän ei niin kiinnittänyt huomiota, koska huoneita ei juurikaan käytetty. Lämmityksen toimittaneen firman huoltomieskin on paikalla käynyt mutta lääkettä ei ole toistaiseksi ongelmaan löytynyt. Lattialämmitys piirejä ainoastaan säädettiin siten, että alakerran kiertoja kuristettiin ja yläkerrasta avattiin kaikki täysille. KV-pumppu on tälllä hetkellä 2 ja sitäkin pidettiin 3 n.12h mutta suurempaa vaikutusta sillä ei ollut. Kiertojen kuristaminen aiheutti sen, että pumppu alkoi käydä jopa 2 kertaa tunnin sisään mikä mielestäni likaa.
Tässä vielä noita arvoja eiliseltä päivältä. ulkolämpötila -16.5 sisällä 21
Lattialämmityksen meno vesi 33.1 ja palaava 29.9
Lisävaraajan lämpö 30.1
Käyttövesi 44.1 asetus 48
Kuumakaasu 63.4
Kondensaattorinlämpötila ero 3.3
Lähteen sisääntulo 3.2
Käynnistyksiä n. 30krt/vrk ja ajoaika 12h/vrk. Miltäs nämä kuullostaa? Kesäajalla käynnistykset sai tippumaan n.5krt/vrk
Pumppu on otettu käyttöö 2011 syyskussa ja tällä hetkellä käymnnistyksiä 7820krt ja ajotunnit 3192h
Minkälaisia litramääri muilla tuonne lattiakiertoon menee. Tällä hetkellä lyhimpiin piireihin 0.5L ja pitempiin 1.5L.
Kiitos vinkeistä ja kommenteista jo etukäteen.

Tarkempia tietoja SUURI TIEDONKERUUKETJU s. 7