Kiitokset vastauksista teille.
Meillä on avopaisunta pannuhuoneessa joten sikäli avopaisunnalla ei ole lahottavaa vaikutusta. Hyvä näkökulma kylläkin.
Kalvopaisuntojen laadusta voi olla montaa mieltä, useammalta paikalliselta putkarilta on kuulunut että näitä saa vaihtaa muutaman vuoden välein, osa kuulemma huononee jo varastossa niin ettei typpi pysy kumikalvon oikealla puolella. Jotenkin arvelen että aika monen järjestelmässä on vähänlaiseen painetta viileänä tai sitten ihan rajoilla kuumana. Vai pääsevätkö ne kalvopaisunnat helpommalla matalalämpöjärjestelmässä kuin öljykamiinan kaverina? Meidän taloudessa on tarkoitus säilyttää puukattila rinnalla "varmuuden välttämiseksi", joten ainakin ajoittain kalvopaisunta saa lämpöä.
Meillä on vaihtoehtona joko löytää avopaisunnan ja vanhan patteriverkoston kanssa pärjäävä lämpöpumppu+varaaja tai sitten uusia patteriverkosto kaikkine rensseleineen, joka on kallista ja projektina haittaa asumista.
Se on ihan totta että pumppukauppiaat/valmistajat eivät avopaisuntaa suosittele, löytyisikö kuitenkin sellaisia jotka eivät pidä sitä esteenä?
Haastaisin vielä kaikkia joilla jotakin kokemusta on, kertokaa teknisistä hidasteista joita avopaisuntaan liittyy...lämmönvaihtimen mitoitus on yksi asia, mutta onko jollakulla kokemusta onnistuneesta mitoituksesta avopaisuntaan? Entä lämmönvaihtimen huuhtelutarve ajan mittaan, mutasihtien riittävyys, onko järeämpiä suotimia isommalla pinta-alalla kuin ne pienet venttiiiliin ympätyt siivilät? Lämmönvaihtimella siis tarkoitan mlp:n lauhdutinta. Tai irrallista lämmönvaihdinta joka erottaa "0,3bar" patteripiirin "1,5bar" varaajasta tahi lämpöpumpusta.
Kiitokset taas...
