Eikös tuos vajaa tehonpeitto tarkoita sitä, että kovimmilla pakkasilla tarvitaan lisälämmitystä (vastuksia tai takkaa). Tarkoittaisko 100% tehonpeitto, että -27C asteeseen asti selvitään pelkällä mlp:lla. Energian peitto 99% tarkoittaa, että juurikin näillä kovilla pakkasilla täytyy käyttää lisälämpöä. Kuitenkaan vuoden energian tarpeesta se ei ole kuin 1%. Eli jos vuoden lämmitysenergian tarve on 20000kWh, joten sähkövastuksia pitäisi käyttää 200kWh edestä. Näillä sähkönhinnoilla vuosittainen sähkönkulutus olisi noin 15€ enemmän 99% kuin 100% mitoituksella.
Sitä en tiedä, mitenkä tuo energianpeitto huomioi käyttöveden lämmityksen. Onko se siinä mukana?
Laita vähän tietoja talosta, niin palstan asiantuntijat voi kommentoida mitoitukseen.
20 000 kWh:n sisältyy Niben laskelmassa lämmin vesi (5 000 kWh). Onkohan tuo energianpeittoaste laskettu niin, että vuodessa on niin vähän pakkaspäiviä, jolloin lisävastusta tarvitaan, että prosentti on tuo 99 %?
Talo rakennetaan 2010 voimaanastuneilla määräyksillä. Taloon tulee n. 10 m2 varasto, jota ei ole tarkoitus pitää lämpimänä sekä käyttöullakko, joka myös kylmillään. Takka alakertaan. Huonekorkeus on kaikissa huoneissa normaali. Mitään ammeita tms. emme hanki. IV-kone Vallox Digit 2 SE.
Finnenergia Oy:n laatimassa energiaselvityksessä rakennuksen lämmitysenergian tarve paikkakunnallamme on 13 138 kWh. Edelleen siinä mainitaan, että käyttöveden tarvitsema lämpöenergia on 4 258 kWh.
Alempana selvityksessä on energiatodistus, jossa on lähtötietoina mm. huoneistoala 137 hum2, ilmatilavuus 403,50 m3. Lämmitysenergian kulutukseksi on laskettu 14 736 kWh/v. ET-luku on 132. Tuo laskelma on tehty alkukesällä, jolloin suunnitelmissamme oli ottaa PILP. Mitenkähän tämä vaikuttaa talon lämmityksen ja lkv:n energiantarpeeseen? Minusta tuo energiaselvitys on aika vaikeaselkoinen dokumentti kaikenlaisille maallikoille (kuten minä esimerkiksi).
Olen suureen tiedonkeruuketjuun käynyt täyttelemässä tietoa, liekö niistä jotain hyötyä asiaa tuntevalle?