Jos tulee 500 pulssia/kWh, niin 10 watin kuorma tuottaisi jo 5 pulssia / tunti. Jos pulssien väli on yli kolme tuntia, kuorma on keskimäärin alle 1 watin.
Mulla oli hieman ongelmia saada pumpun mittarilta luettua täysin luotettavasti lediä, joka vilkkuu 10000imp/kWh joten vaihdoin lukemisen huomattavasti harvempaan,
mutta varmempaan S0:aan = 500imp/kWh. Samaan syssyyn päivitin Nibeen uuden ohjelmiston, jossa kompressorin lämmitin kytkeytyy lepotilassa pois päältä
jollain sopivalla algoritmillä. Ennen päivitystä Niben kulutus lepotilassa oli aina 28-32W joten oletin että S0:sta sais pulssin 3-5min välein, mutta tyhjäkäyntikulutus laskeekin
yllättävän alas lämmittimen ollessa poissa, uusi pulssiväli on luokkaa 1h30min-1h40min. (en tiedä mistä tuon 3h vetäsin, sori siitä).
Tarkkaa hetkellistä kulutusta ei tosiaan pysty näkemään, mutta eiköhän näissä hommissa muutaman watin tarkkuus ole ihan riittävä. Ei kai tässä sentään jotain ohjauslogiikan prosessointi ja idle-jaksojen välistä virrankulutuksen eroa tarvitse pystyä analysoimaan.
Pointtini oli sama kuin sulla, mutta sä sanoit sen selkeämmin, eli kulutuksen seurantaan pulssien mittailu on ihan ok.
btw: töissä mittaillaan asioita jotka tapahtuvat miljoonia kertoja millisekunnissa, lämmitysjärjestelmät tuntuu niihin verrattuna aika rauhallisilta.

Mutta
Ei toi ny muuten olis hirveetä, mutku talon päämittari antaa ledistä 1000 pulssia/kWh ja sit haluisin näyttää hetkellisen (eli minuutin aikana kuluneen) sähkönkäytön missä ei ole mlp:n kulutusta, ni toi pulssien ero vähän sotkee.
Tuohon minuuttitason vertailuun ovat harvat pulssit hieman haasteellisia, ainakin pienellä kulutuksella.