Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys  (Luettu 15371 kertaa)

Poissa Ali Lämpö

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« : 11.11.08 - klo:09:12 »
Moi!

Meillä on 600 metriä putkea järvessä, liuokset +2/-2, eli lämpötilaeroa on ihan mukavasti. Patteri - ja lattialämmityspiiri on erikseen liitetty systeemiin. Kattila on säädetty 55 asteeseen, mutta eipä tuo pelkkä pumppu taida sinne asti jaksaa lämmittää, yleensä alle 50 astetta. Ja jotenkin tuntuu, että tuo ei sitten riitä siihen, että kaksi ihmistä kävisi lämpimässä suihkussa. Tai vaimolla taitaa olla enemmän kuuma suihku kylläkin kyseessä...

Eli onko todella näin, että sitä sähkölämmitystä pitää käyttää, jotta lämmintä riittää ? Kun laittaa tuon lisälämminvesiasetuksen päälle, niin kattilan tavoitearvo on 70 astetta...mutta eipä se silloinkaan nouse kuin 50 asteeseen. Olen kokeillut tuota myös 1,5 kW vastus päällä, se nostaa hieman sitä lämpöä. Mutta en näe mielekkäänä sitä, että laite, joka on hankittu sitä varten, että energiaa säästyy, sitä sitten kuluttaa tuon sähkövastuksen muodossa. Toki, en tiedä, onko tuo sähkövastuksen aiheuttama kulutus sitten kovinkaan merkittävää ??

Onko teillä riittänyt lämmintä vettä ??

Tällaisia tuntemuksia !

Ali

Poissa Larux

 • Nuorempi jäsen
 • **
 • Viestejä: 8
 • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #1 : 11.11.08 - klo:09:26 »
Kuvailit viestissäsi kaikki ne perustelut jonka vuoksi itse en uskaltanut tätä CTC:n EcoHeatia (tai samaa laitetta lämpöässän kompaktikoneena) ostaa edullisesta hinnastaan huolimatta. Ao. vehkeen toimintaperiaate on sekä patteriveden valmistuksessa että kuuman käyttöveden priimauksessa (>50 astetta) kuvailemasi kaltainen. Eli jos taloon tarvitaan kuumaa kiertovettä tai haluat suihkutella kuumasti on vastus otettava käyttöön.

Keskustelua CTC:n valmistaman Lämpöässä C:n (sama laite, eri merkki) toimintaperiaatteesta sekä käyttäjien kokemuksia löytyy Lämpöässä-osiosta. Kannattaa katsoa.

Itse päädyin valitsemaan Geopron SH:n / Lämpöässä V:n / Karhun / Ekowellin väliltä luettuani käyttäjien kokemuksia CTC / Lässä C pumpuista. Pumpun esitekin (Lässä C) kertoi hyvin seikkaperäisesti suunnittelufilosofiasta (sanamuodot ovat omiani): investoinnin voi jaksottaa kahteenosaan 1) ensin sähkökattila (l. se varaaja) ja 2) myöhemmin itse kompressoriyksikkö kattilan alle.
« Viimeksi muokattu: 11.11.08 - klo:09:27 kirjoittanut larux »

Poissa Kari S

 • Nuorempi jäsen
 • **
 • Viestejä: 23
 • ;-)
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #2 : 11.11.08 - klo:17:03 »
Miksei riittäisi?

Meillä 10,5 kW CTC, kattilan asetus 50 astetta ja kuusi (6) henkeä voi käydä saunassa ilman, että lämmin vesi loppuu tai edes haalenee... Ja vielä 44 asteessa kattilasta riittää suihkuvesi, sen alemmaksi se ei meillä ole laskenut. Toki pumppummekin on suurempi, mutta 223 litraa varaajatilavuutta pitäisi riittää kyllä ihan hyvin parille hengelle. Tuota kattilan asetusta olen laskemassa 48 asteeseen, katsotaan kuinka sitten riittää.

Jos lämmin vesi ei tunnu riittävän, niin kiinnostaa kuinka tuo lämmin vesi on kytketty? Sekoitusventtiilin kauttako? Joskus öljykattila-aikoina oma LKV-sekoitusventtiilini jumitti kylmälle, eikä lämmin vesi riittänyt suihkussa vaikka kattilassa oli 80 asteinen vesi.

/Kari

EDIT: Ajatusvirhe
« Viimeksi muokattu: 11.11.08 - klo:17:06 kirjoittanut sillkari »
-= Voi kotka lentää myös matalalla, vaan kana koskaan ei korkealla =-

Poissa Roori

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 5 236
 • Maalämpo... Ollakko vai Ei....KYLLÄ
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #3 : 11.11.08 - klo:17:20 »
Samoilla linjoilla edellisen kanssa, joku juttu on nyt pielessä...jos ei 2:lle riitä vesi.
Tai sitten se toinen vaihtoehto...olette erityisen paljon ja kuumaa vettä käyttävä paliskunta ;)

Poissa commo73

 • Vanha jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #4 : 11.11.08 - klo:17:56 »
Kyllä pitäisi kuuma vesi riittää 2:lle. Kannatta tarkistaa jo mainittu sekoitusventtiili. Jos epävarmuutta edelleen soitto CTC-maahantuojalle, niin asia ratkeaa. Oman pumpun hankintavaiheessa olin myös yhteydessä ko. maahantuojaan, mielestäni asiantuntevaa porukkaa.
Lämmitettävä 240m2

Poissa Ali Lämpö

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #5 : 11.11.08 - klo:21:27 »
No ei sentään koko paliskunnalle onneksi tarvitse lämmintä vettä..

Itse en näistä tiedä mitään, mutta tuo paikallinen edustaja on kovasti ollut maahantuojaan yhteydessä, eikä mielestäni toimi vieläkään niinkuin pitäisi. Ensimmäinen ongelma oli, kun kattila olikin täynnä ilmaa, ei oltu muistettu ilmata...

Kuinka nopeasti tuon kompuran pitäisi lämmittää kattila esim. 45-->55 asteeseen ? Minulla kun usko loppuu, enkä ole jaksanut vieressä odottaa niin kauan. Minulla nyt siis 45 kattilan aste ja 55 sitten lisälv:n arvo...

Mutta siinä mielessä lohduttavaa kuulla, että tämä oikeasti jollain pelaakin!

Ali

Poissa Kari S

 • Nuorempi jäsen
 • **
 • Viestejä: 23
 • ;-)
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #6 : 12.11.08 - klo:07:26 »
Puretaanpas hiukan kysymystä tarkemmin...

Lainaus
Moi!

Meillä on 600 metriä putkea järvessä, liuokset +2/-2, eli lämpötilaeroa on ihan mukavasti.

Kuinka hyvin tuo piiri on ilmattu? Onhan kaikki ilma varmasti poissa. Meillä maapiirissä (210m kaivo) tulo +6, paluu+1 näillä keleillä. Toisaalta lämpötilaero kertoo, että kompura ottaa lämpöä.

Lainaus
Kattila on säädetty 55 asteeseen, mutta eipä tuo pelkkä pumppu taida sinne asti jaksaa lämmittää, yleensä alle 50 astetta.

Pumppuhan on optimissaan tuossa 50 asteen kieppeillä. Onko vastusta rajoitettu jotenkin? Itsellä rajoitus 6kW. Pumppu käyttää mielellään 1,5 kW vastusta priimaamaan varaajan yläosaa - on laskettu ilmeisesti tehtaalla, että tämä on taloudellisin tapa.


Lainaus
Ja jotenkin tuntuu, että tuo ei sitten riitä siihen, että kaksi ihmistä kävisi lämpimässä suihkussa. Tai vaimolla taitaa olla enemmän kuuma suihku kylläkin kyseessä...

Kuinka paljon kattilan lämpö putoaa, kun yksi ihminen käy suihkussa?

Lainaus
Eli onko todella näin, että sitä sähkölämmitystä pitää käyttää, jotta lämmintä riittää ? Kun laittaa tuon lisälämminvesiasetuksen päälle, niin kattilan tavoitearvo on 70 astetta...mutta eipä se silloinkaan nouse kuin 50 asteeseen.

Sinnehän tuon pumpun on tarkoituskuin se nostaa, loput sähköllä. Lähtökohtaisesti tuo kai johtuu ihan pumpun suunnittelusta ja kylmäaineenn ominaisuuksista. Tulistuspumput ovat sitten hiukan eri tekniikalla.

Lainaus
Olen kokeillut tuota myös 1,5 kW vastus päällä, se nostaa hieman sitä lämpöä. Mutta en näe mielekkäänä sitä, että laite, joka on hankittu sitä varten, että energiaa säästyy, sitä sitten kuluttaa tuon sähkövastuksen muodossa. Toki, en tiedä, onko tuo sähkövastuksen aiheuttama kulutus sitten kovinkaan merkittävää ??

Yritäppäs antaa sähkövastuksen tehdä töitä suunnittelijan tarkoittamalla tavalla. Meillä vuorokautinen keskikulutus on ollut nyt tuo noin 13,5 kWh, joten ei se mikään sähkösyöppö ole, vaikka tekee sähköllä lisää lämpöä. Kokonaistaloudellisuus lasketaan ;-)

Lainaus
Onko teillä riittänyt lämmintä vettä ??

Ilman ongelmia eikä tuo sähkön kulutuskaan ollut ongelma. Muutenkin laite on toiminut suunnitellusti.

Yritetään pähkäillä, mikä tuossa on pielessä. Meidän kaupunginosaan tuli 17 CTC-pumppua yhteisostona ja jokainen tähän mennessä asennettu on pelannut.

Terveisin,

/Kari
-= Voi kotka lentää myös matalalla, vaan kana koskaan ei korkealla =-

Poissa Ali Lämpö

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #7 : 12.11.08 - klo:18:19 »
Kiitos vastauksista!

Niin, kokonaistaloudellisuushan on se, mikä ratkaisee...Olisiko se viisas insenjäärä sitten laskenut, että on taloudellisempaa käyttää sitä vastusta kuin huudattaa kompuraa...Jotenkin sitä vain "maalaisjärjellä" ajateltuna ajattelee, että se vastus vie heti hurjasti sähköä. Ja toimittajan mukaan, pitäisi nostaa pelkällä kompuralla ainakin 52 asteeseen.... Pitääpä tehdä näitä testailuja tässä ja katsoa, miten se homma lähtee pyörimään. Tuonne pumppuhuoneeseen vaan pitää mennä aina ulkokautta, joten ei viitsisi olla heti suihkun jälkeen tsekkaamassa :-) Taidan hommata pitemmän parikaapelin ja tuoda tuon näytön sisälle asti. Harmi, kun ei rakennusvaiheessa sitä hokannut, mutta saahan niitä seinään reikiä.

Ali

Poissa Ali Lämpö

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #8 : 12.11.08 - klo:20:02 »
Pientä mittausta tuossa harrastin, eli oltiin yhteensä koko porukka suihkussa n. 10 minuuttia. Kattila oli 56 asteessa ennen suihkua ja 43 asteessa suihkujen jälkeen. Otin ihan testin vuoksi tuon vastuksen pois päältä (tuo 56 astetta oli saatu vastuksen avulla, taisi 6 kW mennä päälle).

Ihan hyvin riitti nyt tuo vesi, kun nuo lähtöarvot olivat noin korkealla. Mutta luultavasti tuo lämpöpumppu nostaa itsensä siihen 52 asteeseen ja kattila jää 45 asteeseen, kuten ennenkin...Tsekkaillaan ja tsiigaillaan!

A

Poissa Roori

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 5 236
 • Maalämpo... Ollakko vai Ei....KYLLÄ
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #9 : 12.11.08 - klo:20:49 »
Lainaus
Kiitos vastauksista!

Niin, kokonaistaloudellisuushan on se, mikä ratkaisee...Olisiko se viisas insenjäärä sitten laskenut, että on taloudellisempaa käyttää sitä vastusta kuin huudattaa kompuraa...Jotenkin sitä vain "maalaisjärjellä" ajateltuna ajattelee, että se vastus vie heti hurjasti sähköä. Ja toimittajan mukaan, pitäisi nostaa pelkällä kompuralla ainakin 52 asteeseen.... Pitääpä tehdä näitä testailuja tässä ja katsoa, miten se homma lähtee pyörimään. Tuonne pumppuhuoneeseen vaan pitää mennä aina ulkokautta, joten ei viitsisi olla heti suihkun jälkeen tsekkaamassa :-) Taidan hommata pitemmän parikaapelin ja tuoda tuon näytön sisälle asti. Harmi, kun ei rakennusvaiheessa sitä hokannut, mutta saahan niitä seinään reikiä.

Ali
Ei se insenjäärä sitä varmaan sen takia ole noin pähkäillyt että olis koskaan halvempaa sähköllä, mutta varmaankin sen takia että saadaan se kuuma KV riittämään aina...pitää joskus ehkä "sihauttaa" vastuksella. Kun pumpulla saa sen luokkaa +50-55C (ainakaan näillä "ruotti" pumpuilla). Veden riittävyys kasvaa aikalailla kun sen nostaa vaikka +5C sillä "sihautuksella". Mutta sähköllä on cop1 ja pumpulla cop3, eli on siinä eroa.
Minulla oli tossa 2pv pelkällä sähköllä ja se oli raastavaa katsoa kun sen normaalin 13-14kwh/vrk sijasta mittari juoksikin 50kwh/vrk.

Poissa mualämmittäjä

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
Re: CTC Ecoheat 7,5 - lämpimän veden riittävyys
« Vastaus #10 : 16.01.09 - klo:18:49 »
itselläni myös ctc ecoheat 7.5 mulla laite toiminut reilun vuoden ilman kummempia ongelmia putkea maassa 380m yhdessä lenkissä ilmanvaihto koneena ilto 440 econom joka on kytketty suoraan lämmitysverkon linjasta sekin toiminut ilman ongelmia .tosin tilannetta seurataan parhaillaan koska pakkasta vähän reilut -20 kone käy tosin kakosella.