Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: V15 asentamisesta  (Luettu 26438 kertaa)

Poissa W10

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 85
 • Lämpöässä wanhakymppi
Re: V15 asentamisesta
« Vastaus #40 : 10.09.12 - klo:18:25 »
Meidän pumppu vuoti kompressorilta lähtevästä ensimmäisestä mutkasta. Putkea oli paisutettu suuremmaksi vuotokohdasta.

Koko koneen alakerta oli täynnä öljysumua.


Poissa MLP_kauppias

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 81
 • kirjoitan kokemuksen tuomaa faktaa, en mielikuvia!
Re: V15 asentamisesta
« Vastaus #41 : 12.09.12 - klo:06:11 »
Lainaus
Lainaus

Loppu hyvä, kaikki hyvin ?  Lämpöässän mies piipahti mökillä eilen ja totesi kylmäainepuolella selvän vajauksen.  Uutta tavaraa lisättiin about puolisen kiloa ja nytpä pumppu hyrisee iloisesti  :) :).  Perinpohjaisesta tutkimisesta huolimatta ei minkäänlaisia vuodon merkkejä löytynyt, joten nyt pitää vain tarkasti seurata toimintaa.


Osapuilleen 3,5 vuotta ehti nyt tästä käyttöönotosta kulua ennen kuin pumppu stoppasi eräänä elokuisena yönä.  Imupaineen merkkivalo päällä ja kompura seis. Ei siis muuta kuin mutasihtiä auki ja peruspuhdistus ja uutta starttia yrittämään.  Pumppu kävi vain puolisen minuuttia ja sitten taas imupaineen merkkivalo syttyi.  Tätä pressostaatin kuittausleikkiä leikittiin noin tunnin verran ja pisimmillään pumppu kävi noin minuutin.  

Sitten annoin asian olla ja soittelin huoltomiestä hätiin, mutta viikonloppua vasten ei ollut mitään tehtävissä, joten odottelin sähkölämmön kytkeytymistä (ei kytkeytynyt, koska kesä).  Sitten parin tunnin kuluttua yritin kuitenkin vielä uudestaan startata, ja ihme kyllä nyt lähti pumppu iloisesti tulille.

Siitä mentiin ongelmitta pari viikkoa, kunnes taas yhtenä aamuna oli vesi kylmää ja arvasin mitä oli tapahtunut.  Tällä kertaa mutasihti oli putipuhdas, joten epäily heräsi kylmäainevajauksesta, koska pumppu oli taas pysähtynyt aamuyöllä, jolloin Trendin mukaan ulkolämpötila oli laskenut melko alas. Taas starttailin useamman kerran ja nyt lähti pumppu tulille hieman edelliskertaa nopeammin.  Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, koska mitään selkeää syytä imupaineen merkkivalon syttymiseen ei ollut havaittavissa.  Pumppu kävi varmaan puolisen tuntia yhtä soittoa ja nestelasissa oli vaahtoa vielä 20 minuutiin kohdalla. Niinpä tilasin paikallisen kylmäkonehuollon tarkistamaan kylmäaineen määrän.

Kun sitten päästiin itse asiaan, selvisi, että kylmäainetta puuttui peräti 1,2 kiloa!  Nyt on sitten aika selvitellä a) onko vajausta jäänyt vielä tuon käyttöönoton yhteydessä tehdyn lisäyksen jälkeen näin paljon vai b) onko systeemissä kuitenkin pieni vuoto jossain sekä c) kuka maksaa viulut.

Vuotoahan tutkittiin siis 2008, mutta mitään jälkiä ei löytynyt.  Osa kylmäainepiiristä on kuitenkin putkieristeiden sisällä, joten lienee mahdollista, että siellä olisi jotain.


Huh huh, on sinulla ollut haasteita lämpöpumppusi kanssa! Tosin kaikki mainitsemasi alkukangeudet johtuvat ammattitaidottomasta liuospiirinkytkennästä ja ilmauksesta. 6h ilmausta, vuotavia liitoksia, jne.......????

Lämpöpumppusi historia ei oikein tue kompressipiirin kylmäaine vuotoa/vajausta. Se, että mainitset lämpöpumppusi toimineen välillä 30 s ja kuitenkin sen jälkeen viikkoja normaalisti, ennen kuin imupaineen pressostaatti laukeaa (n. 1,5 - 0,7 bar), ei kyllä tue kylmäainevuotoa. Imupaineen painekytkin laukeaa jos esim.  keruuliuoksen  kierto on estynyt. Tämä viittaisia enemmän lämpöpumppusi oirekuvaan kuin kylmäainepiirin vajaus/tyhjentyminen. tarkista asia painamalla neulaventtiiliä

LÄ:ssä(kin) on tosin tulut vastaan tapauksia, joissa kylmäaineen vuoto on ollut erittäin vähäistä ja se tapahtuu ainoastaan suurilla paineilla, mahdollista se siis on, mutta erittäin epätodennäköistä. LÄ käy normaalisäädöillä joka tapauksessa lähes jatkuvasti max painetasoon saakka.  Kylmäainepiirin vuodon syntyessä k.o piiri menee sekunneissa täysin tyhjäksi ja yleensä siitä jää öljyinen vuotojälki kylmäainepiirin putkistoon, joka on silmämääräisesti selvästi havaittavissa. LÄ on käyttänyt aiemissa malleissaan vaihtelevasti joko R134A tai R407C kylmäaineita, vahvoja viitteitä on myös R404:sta. Käytetty kylmäaine ja sen todellinen täyttömäärä eivät aina selviä edes k.o lämpöpumpun tyyppikilvestä, varsinkaan vanhemmista malleista. Nykyisissä uusissa malleissa tätä ongelmaa en ole enää havainnut. Paineinetasoista kylmäaineen laadun toki voi päätellä, mikä onkin siihen ainoa konsti ilman erittäin kalliita testereitä.  Mikäli kysyjällä on ollut R407C kylmäaine lämpöpumpussaan silloin vuonna 2008, niin kylmäaineen punnitsiminen ja mahdollisesti puuttuvan uuden kylmäaineen lisääminen ei noin vaan onnistu: Vanha kylmäaine on otettava kokonaisuudessaan pois ja uudesta täyttöpullosta on laitettava kokonaan uusi, aito kylmäaine. Muutoin kylmäainekomponenttien kylläisyys saattaa muuttua perusteellisesti ja laite ei toimi valmistajan suunnittelimissa raja-arvoissa.

Mitä jos kuitenkin ilmaisitte ja asentasitte lämmönkeruupiirin oikean ammattilaisen toimesta kerralla kuntoon? Vaikkakin se saattaa jotain sinulle maksaa, koska kirjoittamasi perusteella sekä ilmaus että kytkentä on tehty alunperin virheellisesti ja puutteelisesti.  Ammattitaitoisen asentajan jäljiltä lämpöpumppujärjestelmäsi tulisi jatkossa toimimaan alkuperäisistä puutteeksullisista huolimatta kuitenkin jatkossa moitteetta.... Jotain kannattanee moisesta lystistä kuitenkin maksaa ...
Lämpöpumppujen myyntiä, huoltoa ja suunnittelua reilusti yli 10 vuoden kokemuksella.

Poissa Tulistin

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 42
 • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: V15 asentamisesta
« Vastaus #42 : 21.09.12 - klo:11:53 »
Alle kuukausi päästiin tällä kertaa.  >:(

Eli aamulla oli taas pannu kylmä ja Trendin mukaan pumppu tiltannut aika tarkkaan puolilta öin.  Tällä kertaa en edes avannut mutasihtiä, vaan kuittasin pressostaatin ja magneettiventtiilin ja jo toisella yrittämällä pysyi kompura päällä noin 40 minuutin käyntijakson loppuun.

MLP_kauppiaalle tiedoksi, että keruuputkista on ilmat tulleet aikaa sitten pois, eli nestettä ei ole tarvinnut lisätä, lorinaa ei kuulu eikä täyttöpullon nestepinta sanottavasti heilu.  Liuospumppu pyörii ihan mukavasti myöskin. Se miksi maapiirin lenkit on yhdistetty johtuu siitä, että kyseessä on pintaputket, jotka ovat tarkasti saman mittaiset, jolloin nesteen pitäisi kiertää suht tasaisesti.

Ja selvennyksenä sanottakoon edelleen, että käyttöönottovaiheen ongelma johtui ainoastaan liian pienestä kylmäainemäärästä.  Lämpöässän mies sen itse totesi ja täydensi.  Sitä en muista/tiedä tyhjennettiinkö silloin koko järjestelmä vai laitettiinko vaan arviolta lisää.

Nyt elokuussa kylmälaiteasentaja tyhjensi systeemin, poisti pöytäkirjan mukaan 3,5 kiloa ja lisäsi 4,7 kiloa R407C:tä.  Oikea kylmäainemäärä tarkistettiin tässä yhteydessä puhelimitse tehtaalta, joten on täysin kiistatonta, että ainetta on ollut aivan liian vähän.

Jatkan seurantaa vielä jonkin aikaa, vaikka viimeistään nyt lienee varmaa se, että jostakin tuo kylmäaine vuotaa.Poissa Tulistin

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 42
 • YaBB 1G - SP1 on Kuningas!
Re: V15 asentamisesta
« Vastaus #43 : 21.09.12 - klo:23:45 »
Pumppu toimi koko päivän moitteetta, mutta illalla klo 21:00, kun ulkolämpötila alitti +5 astetta, oli pressostaatti taas lauennut.  Starttasin uudelleen klo 23:30.

Täydellinen mysteeri on tämä kyllä.
Poissa poppop1000

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 112
 • Maalämpöfoorumi
Vs: V15 asentamisesta
« Vastaus #44 : 13.09.18 - klo:21:54 »
Miten tämä on ratkennut? Minulla on aikas samanlainen ongelma ollut nyt kesäkuun puolesta välistä lähtien Ceres koneen kanssa. Vuotoa ei löydy mistään, mutta silti piti lisätä 2,2 kg lisää kylmäainetta koneeseen. Yhteensä 5 kg.

Poissa Perkins65

 • Nuorempi jäsen
 • **
 • Viestejä: 27
 • Maalämpöfoorumi
Vs: V15 asentamisesta
« Vastaus #45 : 13.09.18 - klo:22:43 »
Moro

Meillä kylmäaine vuoti itse venttiilistä, siitä josta laitetaan lisää tai poistetaan kylmäainetta kompuralta. Tarkkasilmäinen asentaja katsoi taskulampulla venttiilin hattuun ja kuinka ollakkaan siellä oli öljyä. Pikkuhiljaa kylmäaine vuoti pois ja kone sammui. Uudet venttiilit paikalle ja vuoto loppui. Nyt olen tarkastanut itse venttiilin hatut näkyykö vuodon merkkiä.

Poissa fraatti

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 095
 • Maalämpöfoorumi
Vs: V15 asentamisesta
« Vastaus #46 : 14.09.18 - klo:17:18 »
Moro

Meillä kylmäaine vuoti itse venttiilistä, siitä josta laitetaan lisää tai poistetaan kylmäainetta kompuralta. Tarkkasilmäinen asentaja katsoi taskulampulla venttiilin hattuun ja kuinka ollakkaan siellä oli öljyä. Pikkuhiljaa kylmäaine vuoti pois ja kone sammui. Uudet venttiilit paikalle ja vuoto loppui. Nyt olen tarkastanut itse venttiilin hatut näkyykö vuodon merkkiä.

Vastaavista venttiileista on täällä puhe: http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,27450.0.html
Viessmann Vitocal 333-G, 180m kaivo
171m2/500m3 talo + 70m2/200m3 talousrakennus
Kokonaissähkö n 10000kWh(MLP n 5500kWh, IV-kone n 700kWh)