No meillä on uus V10,5 203GT. Ei olla vielä pahemmin ehditty sille tekemään juur mitään, mitä nyt ollaan lähinnä yritetty päästä "talon tavoille", meillä on uusi talo johon muutettiin joulun alla. Pumppu lähti käyntiin 15.10.2009 mutta aika turha sitä oli rakennusaikana seurailla kun oli milloin missäkin ovea auki ja silloin puuttui vielä yläpohjasta puhallusvillat jne.
En osaa sanoa miten vanhemmissa malleissa on tuo käyttövesipuolen säätö, pystyykö sitä pahemmin säätelemään, mutta meillä lukee manuskassa, että jos haluaisi säädellä LV:tä, pitäisi hankkia joku jälkisäätöpiiri. Käyttöveden lämpötila on ilmeisesti tehtaalla asetettu tiettyihin lukemiin ja niissä se pysyttelee. Putkimiehetkin meinas että starttitoiminnoista olisi pitänyt pystyä ottamaan käyttöön LV:n säätö mutta se vaan näytti erroria. Kysyin LÄssältä ja ne sanoivat, että se nyt on vaan siellä Oumannissa sekin vaihtoehto, mutta että ei sitä tuossa pumpussa ole käytössä. Veikeä homma. En nyt välttämäti sillä että erityisemmin haluaisin tuota käyttövesipuolta päästäkään kopeloimaan, mutta jotenkin epäloogista näin käyttäjän kannalta, varsinkin kun ei olla insinöörejä

Näinpä en osaakaan sanoa mitään tuohon aloituksen aiheeseen, mahdolliseen Oumanin jekutukseen tuon alaminimin osalta. Itse laskin huvikseni sen alaminimin tehdasasetuksesta 40:een ja kävin nostamassa sen yläeron vai mikä se nyt oli 6:sta 7:ään. Ennen kyseistä toimenpidettä pumppu kävi aika tarkalleen 30 min. ja lepäsi n. 45 min. Toimenpiteen jälkeen kävi 45 min. lepäsi tunteroisen.
Meillä on myös vissiin ammuttu norsupyssyllä mitoituksen kanssa. Yläkerrassa ei ole vielä lattialämmitystä mutta tuskin sekään tulee pumppua hätistämään. Pakkasillakin nyt taannoin (-27) se kävi kuitenkin suht harvakseltaan. Sitten nousi -5:een kelit ja nyt pumppu on käyskennellyt tosi harvakseen, vaikea sanoa kun olen ollut töissä.
Voipa olla että menen raplaamaan sen alaminimin alemmas. Ei tuolla pikkusiirrolla ollut meidän käyttöveteen mitään käytännön merkitystä. Voin sitten kertoa jos jotain merkittävää on havaittavissa.
Sellainen on mietityttänyt, että onko normaalia käytöstä pumpulta sellainen, että se kesken käyntinsä joskus harvoin (tyyliin kerran, pari kuussa) jytkähtää pari kertaa lyhyin väliajoin saman kuuloisesti kuin silloin kun se lähtee käyntiin? Eli on jo käynnissä mutta jytkii kuten käynnistyisi? Eikä olla vielä lähellä pysähtymislämpöjä tai mitään. En keksi tuohon mitään muuta potentiaalista selitystä kuin joku ilmakupla, josta värkki ei tykkäisi?
Mitä mieltä olette siitä, kun LÄssän ohjeessa sanotaan, että maapiiriin ei saa laittaa painetta, mutta meillä putkarilla oli itsellään LÄssä ja hän oli tutkinut asiaa laajalti ja pitkälti ja hän oli tullut siihen tulokseen, että LÄssälle on parempi, että maapiiriin pistetään pieni paine, se vähentää käyntihäiriöitä jne.
Kiinnostava sinänsä miten erilainen vaikuttaa olevan tämä uusi V-malli edellisiin verrattuna. Jossain kiisteltiin sen sähkövastuksen sijainnistakin varaajassa, meillä oli manuskassa sen kuvattu olevan nyt siellä varaajan yläosassa - eikös siitä aiemmin tultu siihen tulokseen että se oli alaosassa päin eli tyhmässä paikassa? Liekö ne muuttaneet sitäkin sitten. Ja siitä oli keskustelua aiemmin että saako V:n muutettua täystehoisesta osatehoiseksi itse, niin kyllä tämän uuden ainakin saa ihan Oumanista valittua kummaksi haluaa.
Olihan sitä vuodatusta tässäkin. Raplailen sitä alaminimiä kunhan tässä joutaa ja raportoin jos on jotain kerrottavaa, kyllä näitä on porukalla hyötyä pohtia, siitä voi olla hyötyä jollekin joka on hankkimassa laitetta.