>Alakerran lämpötiloja ei ole tullut seurattua (lammista tehty), mutta nyt puhutaan kuitenkin paljon suuremmista lämpötilaeroista kuin seiniin varautuneesta kymmenyksien osista, joten en oikein usko että kokonaan kivestä tehty talo muuttaisi asiaa suuntaan tai toiseen.
Ei se kamalan paljoa tee. Mutta sitä lämpöä imevää & luovuttavaa pintaa on kuitenkin seinässä paljon enemmän kuin lattioita (esim. meillä on lattiaa alle 230m2 mutta kiviseiniä jotain 600m2). Eikä niitä seiniä ole lämmöneristetty parketeilla yms. Eli vaikutus on varmaan isompi kuin äkkiseltään arvaisi (vaikka siltikin pieni).
>Energian kulutuksen kannalta 0-asetus on hyvä juuri näinä alkukevään päivinä, jolloin auringon noustessa menoveden lämpöä pudotetaan samaan tahtiin kelin lämmetessä.
Kivitaloissa voi kuitenkin käydä niin että rakenteet on kylmiä ja sisälämpö tipahtaa jos lämmitystä vähennetään liian nopeaan ulkolämmön mukaan. Ainakin viime keväänä kiviasukit semmoisia foorumeille kirjoitteli.
>Eli laittakaa vaan se nollaan...toimii.
Riippuu talosta & rakennuspaikasta & ulkolämpöanturin sijainnista.
>P.S Niin ja jokainenhan muistaa että jos on ollut kolme viikko -30 asteen pakkasia niin silloin menoveden lämpötilaa on syytä pitää "keinotekoisen" korkealla pari päivää pakkasten hellitettyä, ettei paikat jäädy.
Tuo jäätyminen ei kyllä ole mahdollista jos LVIS on tehty lämmöneristeen sisäpuolelle.
>EDIT: en oikein tajua mitä hyötyä koko hidastuksesta on edes teoriassa Huh
Edellä mainitsin tuon kylmän aallon mahdollisuuden kivitaloissa. Se lienee tärkein juttu.
Toisekseen sillä voi leikata ulkolämpötilan hetkellisiä huippuarvoja pois ja saadaan lämmöntuottokoneisto pelaamaan "rauhallisemmin". Esim. kivitalossa lattiaan ei kannata puskea kamalan kuumaa vettä jos pakkaspiikki kestää vain pari tuntia, säästöä voisi syntyä jopa monta senttiä vuodessa....

Ongelma on se että "täydellinen" säätö edellyttää ohjauksen muuntumista tilanteen mukaan. Eli pilvisenä päivänä pitää systeemin toimia eri tavalla kuin poutapäivänä. vanhemmissa taloissa pitää tuuli huomioida. Lisäksi olisi kiva jos voisi parametroida systeemiä yösähköön painottavaksi, jne jne....