Tarkennus (tuohon nyt minustakin oudolta näyttävään lauseeseen)

V-mallissa alalämmön anturi sijaitsee sisäsäiliön sisällä (näin olen päätellyt). Kun kompura lämmittää ulkovaippaa niin lämmitys päättyy vasta kun sisäsäiliön lämpötila saavuttaa asetusarvon. Ulkovaipan veden lämpötilan pitää tietysti olla korkeampi kuin sisäsäiliön, jotta lämpöä siirtyisi käyttöveteen (sisäsäiliöön). Kompuran pysähtyessä lämmöntarve on kuitenkin niin pientä että ulkovaipassa oleva lämpimämpi vesi ja kierukassa oleva kuumakaasu nostaa sisäsäiliönkin lämpöjä vielä pari astetta.
Käyntijakson pituuteen voi vaikuttaa laskemalla alaminimiä ja saamalla ulkovaippaan viileämpää vettä lattiasta kompuran käynnistyessä, samalla kiertoon lähtee lämpökäyrää lämpimämpää vettä shuntin ollessa täysin auki. Kiertoon ohjattava lämmin vesi tuo ulkovaippaan lattiasta sitä viileetä vettä tilalle-> kompuran käyntijakso pitenee.
Tuota shuntin avautumista ei tapahdu välikeleillä, mikäli alaminimi on lämpökäyrää korkeampi. Tällöin jos käyrän pyynti on vaikka 28 ja alaminimi on 35 astetta, niin pumppu lämmittää vain välitilan ja sisäsäiliön. Tällöin käyntijakso jää lyhyeksi ellei pakkanen ole niin kova että shuntti makaa auki jatkuvan lämmöntarpeen vuoksi.
Käytännössä olen havainnut että alasäiliön näyttäessä esim. 23 astetta niin kiertoon lähtee nopeasti noin 30 asteista vettä.
Jani
P.S Painan lähetä nappia kun en tätä osaa paremmin sössöttää kirjalliseen muotoon