Ei haitanne mitään vaikka sinne varaajan yläosaan kertyy lisää sitä kuumaa vettä.
Suurin etu tulistimesta lienee se ettei pumpun tarvitse niin useasti erikseen käynnistyä tekemään kuumaa käyttövettä, eikä käyttää siihen korkeampia kompressoripaineita.
Onkos teillä lattia vaiko patterilämmitys?
Aika korkeilta kuullostaa nuo varaajan alaosan lämpötilat lattialämmitystä silmälläpitäen.
Kyllähän lisälämpö aina kiva on, mutta kun se tulistinpiiri tuntuu tietyn pisteen jälkeen olevan ilman työtä. Sama kylmäainehan kulkee kompuran jälkeen ensin tulistinpiirin ja sitten "tavallisen" lämmönvaihtimen läpi. Molemmista portaista menee oma latausputkisto meno-paluinen varaajaan, tulistimesta ylös varaajaan, toinen alas.
Päätin kokeilla asiaa ja viettää aikaa enemmän teknisessä tilassa.

Kiinnitin tulistinpiirin lataus-meno- ja paluuputkiin termoelementit ja mittasin niiden lämpötilaerot pumpun käyntijakson aikana. Tapahtuma oli sellainen, kuin aikaisemmin kerroin: ensin jotain lämpöä todella jäi sinne varaajan yläosaan, mutta muutaman minuutin kuluttua "delta T" oli 0. Parin Marlboron jälkeen se oli uskottava -> jos varaajan yläosan lämpötila on sama kuin tulistinpiiristä tulevan latausvirran, ei VOI tapahtua enää lämpötilan nousua. Ei ainakaan luonnonkiertoista. Tästä seuraa taas se, että kompressorista tuleva kuuma kaasu (?) ei pysty luovuttamaan lämpöä tulistinpiirille, koska lämpötilaeroa ei ole olemassa varaajalta tulevan paluuveden kanssa. ja edelleen: sama kaasu menee eteenpäin siihen toisen portaan lämmönvaihtimeen ja antaa sinne, minkä pystyy/ehtii.
Hätäisenä johtopäätöksenä käväisisi mielessä, tuleeko kylmäaine maapiirin nesteen kanssa samaan lämmönvaihtimeen tarpeeksi kylmänä, jos kaikkea mitoitettua lämpöä ei ole pystytty luovuttamaan kierron aikana?

Lämpöhän siirtyy aina lämpimästä kohteesta kylmempään.
Tähän ongelmaan olisi olemassa valmiiksi mietitty ratkaisu, jolle pitäisi saada jonkin alan ihmisen mielipide siitä, voisiko se toimia. Lapuallehan sitä voisi kyllä ehdottaa, mutta hakevat vielä koko pumpun pois.

Ainakin 8T käyttää varaajan alaosaa huoneiden lämmitykseen. Lämpimän käyttöveden lämpö otetaan kahdella kierukalla: 1-kierukka varaajan ala- ja 2-kierukka yläosassa.
Kylmä vesi (+4C) verkostosta tulee ensin priimattavaksi alaosaan ja lopullinen lämpö saavutetaan yläosassa. Koska huoneiden lämmöntarve rasittaa jo valmiiksi varaajan alaosaa ja vielä lisäksi lämpötilaa syö lkv:n 1-kierukka, laskee alaosan lämpötila joskus nopeastikin ja koska alempi lämpötila laukaisee pumpun käyntiin, se yrittää nostaa alaosan lämpötilan käsketylle tasolle ja yläosa saa taas lisää lämpöä.
Lattialämpöhän meillä, mutta ei sinne mene tuota +52 lämpöä koska maksimiksi on säädetty +35C. Ouman hoitaa 3-tieventiilin ja moottorin avulla käyrän mukaisen menoveden. Varaajahan on "akku", jonne varataan lämpöenergiaa.
Ihan vinkkinä ja ihmetyksen aiheeksi muillekin. Etsikääpä käsiinne talonne lattialämmitysputkimitoitussuunnitelmanne ja katsokaa sieltä talon lämmitysputkiston kokonaistilavuus.
Itselläni on 138-huoneistoneliötä ja koko järjestelmässä (pelkissä putkissa siis) kiertää vain 65 l vettä. Runsas kolme kahdenkympin jerrykanisterillista... Mielestäni hemmetin vähän!!