Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Nereus jakotukin säätöventtiili vuotaa / kiristäminen?  (Luettu 632 kertaa)

Poissa tapola

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
  • Maalämpöfoorumi
Hei,

Muutimme juuri 2003 rakennettuun 1-tasoiseen omakotitaloon, jossa vesikiertoinen lattialämmitys, lämmönlähteenä kaukolämpö.
Pitäisi säätää hieman huonekohtaisia lämpöjä (kylppärissä liian kylmä) ja samalla selvittää, miksi lattiakierron paineet häviävät ajansaatossa. (1bar > 0,5) ehkä noin kahdessa viikossa.

Huomasin ylläolevia asioita tutkiessani, että yksi jakotukin säätöventtiilin vuotaa (kts. kuva alla, vuoto tulee tuosta ruostekohdasta). Vuoto on ehkä muutama tippa puolessa tunnissa.


https://imgur.com/a/Yjn5qc3


Ajattelin aluksi, että otan jakoavaimella tuosta sinisen viivan kohdalta kiinni ja kierrän myötäpäivään, mutta sitten tajusin, että nuo säädöt liikkuvat samalla tuohon hakaseen katsottuna, eli menevät ns. sekaisin. Ensimmäinen kysymys kuuluukin, voiko näin tehdä, luuletteko että vuoto loppuu?

Toinen kysymys kuuluu (olen saanut kahdelta eri alan ihmiseltä ristiriitaista tietoa) kuuluuko tuo piirikohtainen säätö tehdä punaisesta viivasta jakoavaimella kiertämällä vai sinisen viivan kohdalta? Molemmat nimittäin pyörivät, toki tuosta ylemmästä kiinni ottaen pyörii melkein sormivoimin.

Jos kiristäminen ei auta, niin ilmeisesti pitää tiiviste vaihtaa tai sitten koko venttiili. En vain ole mistään löytänyt vastaavaa venttiiliä.

Kiitos jo etukäteen auttaville vastauksille  :)