Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Invertteripumppu lämmittää "liikaa" pienimmällä vaihteella  (Luettu 684 kertaa)

Poissa Maaninen säätäjä

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 4
  • Maalämpöfoorumi
Ei nyt sinänsä suuri vika, mutta vaikuttaa invertterinpumpun käyntikertojen määrää lisäävästi. Nyt on ensimmäinen kevät/kesä systeemillä ja kokonaisuudelle näyttää haastavin olosuhde olla ulkolämpötiloilla noin + 10-17 astetta eli normikäyrällä menoveden haluttu lämpötila olisi noin 25 -30 astetta. Nyt kuitenkin pienimmällä vaihteella menoveden lämpö nousee tuonne 35 paikkeille nopeasti ja pysyy/pysyisi siellä eli sammuttelee usein pumppua tämän takia. Näyttäisi loiventavan tuota nousua, kun kiertovesipumpun minimiarvoa nostaa noin 60 prosenttiin. Samaten olen kokeillut nostaa säätökäyrää sieltä alapäästä ylemmäksi, että pumppu tavoittelisi lämmityskaudella aina vähintään 30 asteista menovettä. Alkaa vaan (luultavasti) hiki tulemaan, jos ulkona on vaikka muutaman päivän +15 astetta..

En maallikkona keksi millä tätä lähtisi vielä kokeilemaan. Onkohan putkistossa huono kierto? Lisää kierroksia pakottaa kiertovesipumpppuun? Vai patterien esisäätöihin lisää virtaamaa?

Huonoimpina päivinä käynnistyskertoja näyttää olleen noin kerran tuntiin plus normaalit käyttöveden lämmitykset.

Myyjä pyysi säätämään integraalia, mutta mistä tässä Calibra Ecossa pystyy muuttamaan sitä?
Calibra Eco 8, kaivo 160 metriä (kallio 156 metriä, maaosuus 4 metriä), patterilämmitys, neliöitä noin 85 asuinkerros (lämpötilatavoite 21 astetta) ja 85 talouskerros (kellarissa, lämpötilatavoite noin 18 astetta)