Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Vaihteeksi jotain ihan muuta...  (Luettu 2405 kertaa)

Poissa evt752

  • Konkari
  • *****
  • Viestejä: 546
  • Ekowell EVT 752
Vaihteeksi jotain ihan muuta...
« : 12.01.07 - klo:10:48 »
Tällä ei ole mitään tekemistä maalämmön kanssa, mutta halusin kirjoittaa sen tiedoksenne. Netissä on menossa mielenkiintoinen prosessi erään tai eräiden huijarin/huijareiden liiketoimintojen paljastamiseksi. Hyviä hakusanoja aiheeseen liittyen ovat "muropaketti" ja "hillo.fi". Hillo-sivusto on muuttunut tilanteen alkamisen jälkeen ja tekijä on naurettavasti naamioinut koko asian "markkinointikampanjaksi". Asia ei tietenkään ole, vaan sivu oli alunperin törkeä rahankeruuyritys. Mielenkiintoiseksi asian teki se, että samasta postilokerosta löytyi (tai siihen liittyi) monta muutakin epäilyttävää sivustoa. Muropaketin sherlokit alkoivat selvittää noiden epäilyttävän sivustojen taustoja...

Jos jotain aasinsiltaa sille miksi tämä viesti on täällä, voisi ajatella, että tapauksella on yhteyksiä myös sananvapauteen, mitä tällaiset sivustot kuten maalämpöfoorumi yrittävät edistää, ja siihen, mitä viestejä saa poistaa tai muuttaa sivuston ylläpitäjän toimesta. Toivottavasti tämä episodi lisää myös keskustelua sananvapaudesta ja siitä mitä sivustoille saa kirjoittaa.

Tilanne lähti liikkeelle tästä muropaketin säikeestä. Kuten ensimmäisestä viestistä käy ilmi, säikeen viestejä on poistettu, editoitu ja esim. säikeen aloittaja on poistanut viestinsä, joka oli viaton kysely mainitusta hillo.fi -sivusta.

Yksi yhteenveto aiheesta löytyy täältä. Myös muropaketti on tehnyt yhteenvedon. Ketjun ensimmäisiä viestejä ennen poistoa löytyy täältä.

Aiheelle on perustettu keskusteluryhmiä, blogeja yms.,  mutten linkkaa niitä tähän viestiin, linkit löytynevät jo mainituista viestiketjuista.

Lopuksi, ehkäpä aiheeseen jotenkin liittyen ;) (täysin keksitty, kuvitteellinen)  tarina liikemiehestä nimeltään Olli.