Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Nibe NI1AA (F1255) invertterin ohjaus, infoa tarvitaan  (Luettu 308 kertaa)

Poissa Jomer

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 1
  • Maalämpöfoorumi
Projektina saada hallittua Niben N1AA invertteriä Modbussin kautta ilman Niben hallinta korttia/softaa koska minulla ei ole kuin kompressori osa inverttereineen hallussa.

Invertteri ei ole yhteydessä pumpun ulkoiseen Modbus väylään joten siihen pääsee käsiksi vain kytkeytymällä sen kyljestä löytyvään 4 napaiseen liittimeen (A, B, Gnd, korkea paine häly) joka on kytketty Niben hallinta kortille.
Yhteys asetukset 9600bbs, 8bit, pariteetti even ja stop bitit 1

Sen verran olen saanut rekistereitä selville että pumppu on jo käynyt päällä mutta 100% varmaa käynnistys sekvenssiä ei ole vielä löytynyt.
Rekisteri 513 käsittääkseni määrittää toiminta moodin ja rekisteri 512:n kun kirjoittaa 527 niin moottori käynnistyy (joskus) ja pysyy niin kauan päällä kun modbusissa on liikennettä.
Olettaisin että 772 määrittää taajuuden, minimiraja on rekisterissä 770 ja maksimi 771, ainakin pumpun nopeus muuttui kun 772 rekisterin arvoa muutti.

Jokin alustus käsky on vielä hukassa kun en ole onnistunut saamaan pumppua päälle vasta kuin pari kertaa ja sen jälkeen on pysynyt taas mykkänä.
Invertterissä on kaksi lediä joiden vilkkumisesta ja väreistä pystynyt päättelemään että toiminta/error moodeja on ainakin 5 ja moodit vaihtuu kirjoittamalla rekisteriin 513 moodinumeron ja rekisteriin 512 kuittauksen 527

Olisiko jollakulla hyviä vihjeitä/tietoa tämän invertterin sielunelämästä?
Helpottaisi jos joku pystyisi tallentamaan Modbussin väylästä alustus käskyt niin pystyisi niistä päättelemään tarvittavat rekisterit ja sekvenssit.

Kamppeet olleet Nibe F1255 12 sisuksissa ja koko koneistopaketti vaihdettu vuotavien lämmönvaihtimien takia mutta todellinen vika oli vain pieni reikä kupariputkessa kompressori lähdön juuressa. Löytyi kun paineisti ja suihki fairyvettä Kaikkiin liitoksiin.