Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Itse kasattu pumppu vianhaku  (Luettu 846 kertaa)

Poissa adix

  • Täysjäsen
  • ***
  • Viestejä: 39
  • Maalämpöfoorumi
Itse kasattu pumppu vianhaku
« : 17.01.22 - klo:10:02 »
Hei!

Talossani on omavalmistepumppu, paikallisen putkifirman suunnittelema.

Kompressori on Bristol tekemä, malli on H79B32UDBVA. Vaihdettu 3vuotta takaperin uuteen.
Lämmönvaihdin on Multichannel Ab EC59-20 valmistettu 2003 ilmeisesti asennettu 2008.
Vehkeessä on 407C kylmäaine.

Ongelmana on että käyntijakson jälkeen kompressori ei käynnisty enää uudelleen, vaikka näytöstä näkee että sille syötetään virtaa. Voi myös käydä niin että kompressori pysähtyy kesken käyntijakson. Kompurassa on ylikuumenemissuoja ja tämä saattaa estää kompressorin käymisen.

Kylmäaineen määrä on "tarkastettu" sillä että mittarit kiinni venttiileihin ja seuraamalla paineita on päätelty että kylmäaineen määrä on sopiva.

Mielestäni vika on kuitenkin kylmäainepuolella koska aikaisemmin kompressorille tuleva litku oli tosi kylmää, putki oli jopa jäässä välillä. Nyt se on selvästi lämpimämpi ja mitattu flirrillä n. +10astetta.
Kuumapuoli on tulikuuma.
Kylmäaineenhan on tarkoitus toimia myös viilennyksenä kompressorille ja jos kylmäaine ei kierrä kunnolla tai se on liian lämmintä aiheuttaisi sen että kompressori ylikuumenee ja moottorisuoja estää sen käynnistämisen.

Lämmönvaihtimelta tuleva kylmäaine on tosi kylmää, putki on jäässä ja pinnasta -5.
Sen jälkeen se menee sinne paineventtiilille jossa lämpenee selvästi?? paineventtiililtä lähtevän putken pintalämpö on jo siellä +5 - +8 paikkeilla.

Voiko paineventtiili mennä rikki, niin ettei kylmäaine pääse sen läpi kulkemaan kunnolla?
Toinen vaihtoehto olisi että kompressori tekee jotenkin vastapainetta myös kylmälle puolelle jolloin kierto on huono. Teho on mielestäni myös huonompi nyt kuin ennen.

Kyselisin teiltä, onko normaalia että paineventiilin jälkeen aine lämpeää noin paljon?
Paljonko kylmäaineen lämpötilan tulisi olla kun se menee kompressorille?
Onko kellään jotain vinkkiä antaa että mikä olisi vikana? Kompressori voi tietysti olla taas rikki, mutta vaihdettu 3vuotta sitten ja edellinen kesti vissiin 12vuotta.