Jahas. Se alkaa olemaan jäähdyttelyt pian jäähdytelty tältä kesältä. Sanonta taitaa kuulua että "ei se kannettu vesi kaivossa pysy" - ei taida pysyä lämpökään

Ainakaan tälläisissä määrissä mitä sitä nyt on jäähdyttelyn aikana kertynyt. Pyöräytin liuospumppua aamulla ja tällöin kaivosta nousi 5,8 asteinen liuos. Konvektori ei oo tainnut olla muutamaan päivään käytössä.
Tässä kuvassa näkyy suurimpina vaikutuksina hyötysuhteeseen käyttöveden lämpötilan laskeminen parilla asteella, vuoden 2016 tienoilla.
Jäähdytys ei juurikaan ole ollut kahtena edellisenä kesänä päällä. Tänä kesänä käyttöveden hyötysuhteessa näkyy pieni nousu, olisiko tuo keskimäärin 0,15 yksikköä kolmen viikon ajalta. Ja kuten kuvaajasta näkee niin varsin nopeasti tämä on sitten jo syöty pois. Samoin kuvaajassa näkyy hyvin vuotuinen lämmitystarpeen vaikutus kaivon lämpötiloihin joka taas laskee hyötysuhdetta talvea kohden. Itse laitehan nakuttaa käyttövettä tehdessään aina samaa asteväliä joten se ei sekoita tuloksia.
Pikaisesti laskettuna 150kW tuotetusta energiasta tuo 0,15 parannus hyötysuhteessa on 1,75kWh säästöä ottosähkössä. Tekisikö tuo sitten öbaut 20 senttiä 12c/kWh hinnalla

Ehkä joku enemmän jäähdyttelevä pystyy nettoamaan enemmän...


Ja tässä mitä lämmitykselle kuuluu... Tässä näkyy hyvin toukokuun hyötysuhteessa piikki joka johtuu pääasiassa vain alhaisemmasta menoveden lämpötilasta koska ulkona oli varsin lämmin. Käyttövedessäkin näkyy pieni piikki viikolla 20 joka johtunee lomamatkasta ja vähäisestä käyttöveden määrästä ja toipuvasta kaivosta ko viikolla. Ainakin käyttövesisykli on lyhyt kun kulutusta ei ole ja näinollen kaivostakaan ei järin viileetä kerkeä tulemaan.
