Aikani tyydyin lueskeluun, mutta itse en pysty kaikkeen. Talo on ostettuna ja avaimia odotellaan. Nypittävää riittää ja ensiksi tuntuisi järkevältä aloittaa lämmitys- ja ilmastointijärjestelmistä, jotta puitteet jatkotoimenpiteille olisi kunnossa ja verkostoa laajennetteisiin ja otettaisiin käyttöön sitä mukaa, kun saa aikaan ja on mahdollista. Kellari ollut tähän asti puolilämmin, mutta tavoitteena tehdä lämpimäksi tilaksi.
Talo:
- Rauma
- Asukkaan mukaan öljyä kulunut 1500 litraa ja verkkoyhtiön mukaan sähköä viime vuonna arvioitu kuluvaksi 15000 kWh.
- Vuodelta 1950
- Toistaiseksi patteri, mutta kellaria tultaneen lämmittämään lattialämmityksellä. Lisäksi tulevaan KHH/KPH tultaneen laittamaan lattialämmitys.
- Ilmavaihtunut painovoimaisesti, mutta ajatuksissa pyörinyt Vallox 145 SE tai vastaava, jos mitoitus riittää.
- Ulkopituutta 44,5m
- Huonekorkeudet ja -alat: YK: 2,35m ja n.51m
2, AK: 2,65m ja n.107m
2 ja kellari 1,95m ja n.110m
2.
- 1½ krs + kellari, YK+AK 158m
2 ja kellari n.110m
2.
- Tilavuus vanhan rakennuspiirustuksen mukaan 702m
3.
- Seinä- ja eristevahvuuksia en tiedä, enkä pysty tarkistamaan, mutta eristeenä oletettavasti sahanpurua ylä-, välipohjassa ja seinissä. Kellarin lattian alla ei ilmeisesti ole eristettä nimeksikään.
- Talossa on ILP. Merkki ja malli ei tiedossa. Lisäksi olemassa oleva avotakka vaihtuu varaavaksi takaksi.
- Asukkaita toistaiseksi 3hlö.
- Kylpyamme tulossa, että vettäkin saattaa kulua.
- Ikkunat uusittu -96 ja oletan 3-lasisiksi.
- Lämpötila saattaisi asettua 22 asteeseen.
Nähdäkseni, koska talossa on suunnitteilla osaksi lattia- ja osaksi on patterilämmitys, niin puskurivaraaja ja käyttövesivaraaja tulevat tarpeeseen. Kaikkea tällaista on suunnitteilla. Saa nähdä meneekö toteutuksessa 5 vai 10 vuotta. Joka tapauksessa, arvon Maalämppääjät ja muut asioista kiinnostuneet, ajatuksia ja hyviä ja huonoja kokemuksia otetaan vastaan ja kaikki ideat punnitaan
