@ KimmoK
Kaikissa LÄ:n pumpuissa taitaa olla se 460W liuospumppu, niin V15:ssakin. Herää kyllä muutama kysymys:
1. Miksi puolet tehottomammassa pumpussa pitää liuos liikkua yhtä lujaa? (-> odotan innolla lämpötilavertailuja meno ja paluuveden välillä T8 vs. V15)
2. Miksi T8:aan edes ajateltaisiin kolmen putken systeemiä. Luulisi että porareiän lämmönkulutuksessa tulee isolla varaajalla ja "pienellä" pumpulla pitkäkestoinen. Luulisi että isolla kompuralla saadaan kolmesta putkesta jotain hetkellistä hyötyä.
3. Kuinka nopeasti tuo liuospumppu kierrättää maapiirin nestettä. Jos mulla on se 3x230m putkia niin kuinka kauan kestää käynnistymisestä että liuos on kertaalleen käytetty?
Vielä vähän off topic
Varmaan tutustuit tuohon köyhän miehen monitorointiin. Jos -15 asteessa pumppuni käyttöaikaprosentti on 37,5%, niin mikäli käyntiaika % / pakkaslukema suhde (1:2,5) jatkuisi lineaarisesti niin koneestani loppuisi puhku -40 asteessa. Olen kuitenkin antanut itseni ymmärtää että sisä- ja ulkoilman lämpötilaeron kasvaessa lämpöhukka lisääntyy logaritmisesti. Tietääkö kukaan "nyrkkikerrointa" asiaan.
Siinä mielessä voin olla oikeilla jäljillä että -32 astetta sattuisi nykyisellä koneella 80% tietämiin, joka vastaisi n. 16 kW. V10 on 15kW, joka oli silloin konetta hankkiessani toinen vaihtoehto, mutta vähän rajoilla? Mietin vaan kun hintaeroa ei juurikaan ollut V10 ja V15 välillä, että onkohan nuo identtiset koneet sisältä, pl. kompurat?
Jos tuo kompura nyt leviää pätkäkäyntiinsä niin pulttaan v10 tai v9 kompuran tilalle
