Eihän tuo nyt kuulosta mitenkään hyvinvointiyhteiskunnalta, että jostain tehomittarista pitää katsoa maksaako vaikka talon imurointi kymmenen euroa vai centtiä. Ja hullulta kuulostaa sekin, voiko osamitoitetuissa maalämpökohteissa olla järkevä laittaa vaikka talli sähkölämmitykselle parilla 600W puhaltimella vai ottaa pumpusta esim. 3kW vastus käyttöön huipputehon hetkellä.
Olisiko tuo kuukauden siirtohinta ko. kuukauden tunneittaisista huipputehoista laskettu, vai voisiko imurointi väärään aikaan nostaa koko vuoden siirtomaksua?
Vähän vaikea laskea koska jos sähkön siirtohinta menisi huipputehon mukaan. Ja sitten sähkön hinta vaikkapa pörssisähkön mukaan.
Jos imuri vie oikein paljon sähköä ja imurointi kestää tasatunnista tasatuntiin ja tunnin ajan, niin voi nousta piikkiteho? Eli pitäisi laittaa vaikka lämmitys tunniksi pois päältä, niin voi tunnin imuroida. Ei ole tullut koskaan mitattua paljonko imuri vie sähköä. Mutta siinäkin moottori ottaa eri määrän virtaa riippuen onko putki tukossa vai ei. Samoin kuin vaikka rälläkkä.
Fortumin sivuilta katsoin isoimman piikkikulutuksen joka oli tammikuun 7. päivä 3.5 kWh neljästä viiteen. Sähkösaunaa ei ole.
Kello 16-17. Lämpötila -28.8C. Kulutus 3.50 kWh.
Toki kulutusta saisi isoksi jos olisi kaikki 4 levyä päällä, uuni päällä, vedenkeitin ja kahvinkeitin päällä, mikro päällä. Liesituuletin ja ilmanvaihto täysillä. Kaikki valot päällä. Telkkari ja muut laitteet päällä. Pari autoa lämmityksessä ja sisätilalämmittäjät päällä. Vielä jotkut työlaitteet jos niitä vain olisi, sorvi ja porakone ym. Ja jos olisi sähköauto, niin sähköauton lataus. Sitäkin on pakko ladata pakkasella että ei akut jäädy ja takuu loppuu jos ei ole piuhassa. Lisäksi sähköauto kuluttaa enemmän sähköä pakkasella, eli sitä täytyy ladatakin enemmän.
