Käyrän taittaminen (IVT ja Carrier) on juuri sitä, että saa lämpöjohtoon menevän (/palaavan ) lämmitysjohdon lämpötilaksi juuri sen lämpötilan mitä haluaa. Säätöporrastus on 5 asteen välein läpi koko käyrärekisterin.
Se on yhtäkuin oma talokohtainen erikoissäätökäyrä, jonka pohjalla valittu peruskäyrä.
MUTU: Koneen tehdasarvot ovat täysin alustavat ja systeemi pitää hienosäätää omaan kohteeseen hyväksi.
Se että pumppu käy pitkiä jaksoja (ja lepää pitkään) on hyväksi järjestelmän pienemmän kulumisen kannalta. Itse olen antanut ymmärtää, että startit kuluttavat kompuraa eniten (vrt. auton moottorin kylmäkäynnistys/voitelun toimiminen/optimaaliset käyntivälykset) ja silloin se syö myös eniten sähköä kun käynnistetään ja ennenkuin saadaan toimintaprosessi toimimaan.
Omasta lyhyestä kokemuksesta (3 viikkoa pumppu tulilla) voisin sanoa, että lämmityskäyrien (patteripiiri ja 3 lattiapiiriä) säätäminen, vesivirtausten balansointi ja huonelämpötilojen mittaaminen on merkistä riippumatta aikaa vievää (vie kalenteriaikaa, muttei minuutteja), mutta ei se nyt kauhean hikistä, raskasta ja inhottavaa sisätyötäkään ole

Voittaa lumityöt, nurmikon leikkuun, halonhakkuun, jne.....
Pyrkisin pitämään merkistä riippumatta virtaukset ylhäällä ja käyrät mahdollisimman ok suhteessa ulkolämpötilaan, niin reagoiminen ulkolämpötilan muutoksille tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Ja makkarit, varastot hieman viileämmäksi virtausta penentämällä tai termarilla. Täätähän muutkin ovat kirjoitelleet.
Säätöteknisesti nopeimmin ulkolämpötilaan reagoiva systeemi lienee puhallinpatterisysteemi patterikohtaisilla flektejä ohjaavilla termostaateilla.