Noniin pikku ilmauksilla lähti alakerrassakin lattiapiiri toimimaan. Ilmaa tuntuu olevan vieläkin olevan käsittämätön määrä lattiapiireissä. Kaikki piirit on erikseen ilmattu ja ylhäältä järjestelmän korkeimmalta kohtaa laskettu 4 kertaa ilmaa. Täytyy huomenna jatkaa ilmailua.
Kompura oli pelittänyt hyvin. Laskuri näyttää peräti 3h käyntiaikaa.
Nyt päästäänkin perimmäisten kysymysten äärelle:
1. Onko maalämpöpumpulle "sama" onko maapiirin vesi esim. -1 tai + 20 asteista, eli imeekö kompura siitä aina saman verran lämpöasteita. Ajattelin vaan että kesällä luulisi saavan pintamaassa olevasta piiristä runsaammin energiaa lämpimän käyttöveden tuottamiseen verrattuna kaivosta saatavaan veteen.
2. Kannattaako minun pitää varaajan ylä ja alalämpö pienellä vai isolla, kun lämmintä käyttövettä ei kulu, vaan lämpöä menee + 15-25 asteisena lattiaan? Loogiselta tuntuisi pitää varaajan lämmöt alhaalla, mutta eikö se tarkoita lyhyitä käyntijaksoja kompuralle, vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
3. Edelleen kaipaisin lämmönnostovinkkejä eli millaisella tahdilla lattialämpöjä voi nostaa ettei tule halkeamia yms.
Niin ja tommylle: Meillä putket menevät lämpökaivolle 110 salaojaputkien sisällä. Alle ja päälle on kasattu kaikki stryroksin ja uretaanilevyn kappaleet ja putket on vedetty mattopuukolla halki ja pursotettu uretaania täyteen. Putkien välinen (meno ja paluu) väli on 50cm. Pistettiin väliin vielä yksi stryroksisuikale pystyyn. Ei pitäisi olla järjestelmän heikoin lenkki.
Notta näin ja kiitos kommenteista

Jani