Tervehdys!
Uutena ryhmäläisenä heittäisin vähän mutkikkaaman kysymyksen.
Ostimme paikan, jossa on useampia rakennuksia ja niiden välillä on kanavat, joiden kautta lämpöä jaetaan.
Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin toinen pumpuista tuottaa lämmintä vettä ja myös lämmittää ensisijaisesti. Mikäli lämpöä tarvitaan lisää, niin toinen pumppu hyppää mukaan, mutta se ei lämmitä käyttövettä (eli lämmityspiirit kytketty rinnan ja 2. Pumpusta ei kytkentää käyttöveden piiriin).
Pumput on asennettu muistaakseni v. 2008 ja 1. Pumpun tunnit 32500 ja lisävastus 10500, 2. Pumppu 10000 ja lisävastus 29500!!
Heräsin suurehkoon sähkönkulutukseen kun pakkaset alkoivat.
Nopealla seurannalla näyttää siltä, että 1. Pumppu käy lähes jatkuvasti ja myös vastus on päällä koko ajan. Kun toinen lähtee silloin tällöin mukaan, niin siinäkin tuntuisi palavan lisävastuksen valo saman tien (seuranta kestänyt vain muutaman päivän).
1. Pumpun kompressorin lämpötila ei nouse kuin hädin tuskin 70 asteeseen, 2. Pumpussa lähelle 90 astetta.
Tuntuu oudolta, että 1. Pumpun vastus hehkuu, vaikka toinen pumppu ei ole edes käynnissä ja kompressorikaan ei lämpene kunnolla.
Kysymykset: voisiko olla, että 1. Pumpun kompura ei saa tarpeeksi esim. Kylmäainetta tms. Koska se ei lämpene ja haluaa käyttää lisävastusta?
Onko ongelmia myös näiden keskinäisissä konfiguroinneissa, koska toinen pumppu ei edes käy ja toinen hehkuttaa vastusta?
Mikä on selityksenä, että 2. Pumpussa on 3 x tuntimäärä lisävastuksella verrattuna kompuraan?
Lämpötilan säätö on molemmissa 5 ja lämpö on riittänyt hyvin tämän talven alle 10 asteen pakkasilla.
Kiitoksia jo etukäteen vastauksista

Jukka