Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Lämpöässä V10 vuodelta 1999  (Luettu 949 kertaa)

Poissa Janne99

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
 • Maalämpöfoorumi
Lämpöässä V10 vuodelta 1999
« : 27.12.19 - klo:20:32 »
Peruskorjasimme vanhan kaksikerroksisen hirsitalon 90-luvun lopussa. Asuinneliöitä on noin 200. Lämmönlähteeksi valitsimme Lämpöässä V10 ja molempiin asuinkerroksiin asennettiin lattialämmitys. Putket on asennettu kolmen gyproc-levyn "sisään". Maapiiri on 2x300m. Lämmöt kytkettiin keväällä 1999.  Viiden vuoden käytön jälkeen maapiirin pumpun tiiviste petti ja silloin kutsuin huoltomiehen. Hän lisäsi maapiirin myös sellaisen "läpinäkyvän" pullon, josta näkee nestepinnan tason. Viime talvena rupesin huolestumaan pumpun vanhuudesta ja kutsuin varmuuden vuoksi huoltomiehen tarkistamaan pumpun kunnon. Hänen mukaan pumppu vaikutti olevan vielä tikissä, ainut asia joka oli hapettunut pilalle oli varaajan lisävastuksen ohjaus. Se ei ole kuulemma ole ollut toimintakuntoinen ainakaan pariin viime vuoteen. No lämpöä ja lämmintä vettä on aina kuitenkin riittänyt. Sähköä meillä menee kaikkiaan noin 15000-16000 kWh vuodessa. Perheeseen kuuluu viisi urheilevaa  jäsentä, joten sähkösauna lämpenee useasti ja pesukone ja kuivausrumpu käyvät lähes tauotta. Puita poltellaan vaihtelevasti.
Kun pumpusta kuitenkin aika jättää varmaankin jo lähivuosina niin mietityttää mistä löytäisi yhtä huolettoman ja mielestäni kohtuu edullisen ratkaisun tilalle? Korkeutta pumppuhuoneessa ei ole kuin 1600-1700mm. Kyseinen lämpöässäkin tehtiin erikoistilauksesta matalaksi malliksi. Kompura ja varaaja ovat vierekkäin.
« Viimeksi muokattu: 28.12.19 - klo:08:44 kirjoittanut Janne99 »

Poissa ishiba

 • Vanha jäsen
 • ****
 • Viestejä: 454
Vs: Lämpöässä V10 vuodelta 1999
« Vastaus #1 : 28.12.19 - klo:10:53 »
Semmoisia 1,5 metrin huiteilla olevia erillisillä varaajilla olevia malleja näyttäisi olevan ainakin Boshilla, Lämpöässällä, Nibellä ja Thermialla. Varmaan monella muullakin merkillä. Vaatii toki tarkempaa selvittelyä, että saako pumpun käännettyä pystyyn siellä tilassa, jos sitä ei sinne saa pystyssä kuljetettua. Putkiasennuksillekin varmaan pitää vähän varata tilaa. Oilonilla on sellaisia alle 70 cm korkuisia malleja ja Viessmannilla sellaisia reilun metrin korkuisia malleja. Gapsalia ei taida kukaan tuoda maahan. Toki sovittaa varaaja ja muut lämmityssysteemit pumpun kanssa yhteen. Mallistot saattaa toki ehtiä muuttumaan ennen kuin V10:stä aika jättää  :D
Poissa Janne99

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 2
 • Maalämpöfoorumi
Vs: Lämpöässä V10 vuodelta 1999
« Vastaus #2 : 23.01.20 - klo:19:33 »
Olen nyt lukenut foorumia ja hiukan muitakin lähteitä ja tullut siihen johtopäätökseen, että pumppua ei ainakaan uusimaan kannata ruveta ennen kuin siitä aika jättää. Investointi ei maksaisi itseään millään takaisin eikä käyttömukavuuskaan paranisi. Jäähdytystä mietin, mutta senkin toteuttaminen taitaa olla helpointa ilpillä.  Avoimeksi kysymykseksi jää ainoastaan se että minkälaisella pumppu/varaaja yhdistelmällä nykyinen kannattaa korvata, mutta se on sitten sen ajan murhe.