Lämpöpumput > Vaillant

Vaillant Flexotherm exclusive VWF 117/4

(1/2) > >>

KP:
Moro,

avaan tänne oman aiheen ko. pumpusta. Meillä tapahtuu asennus ilmeisimmin maanantaina 11.2.2019 ja tämän jälkeen alan laittamaan käyttökokemuksia, kun niitä ei muutoin tunnu juuri suomeksi löytyvän ja sitten nähdään, ovatko laitteen mainospuheet lainkaan totta.

Lisätietona se, että laite tulee vm. 48 rintamamiestaloon Tampereella, ja nyt on porattu 230 metrin syvyinen lämpökaivo pihaan. Päädyin kyseiseen malliin, koska pannuhuone on matala ja integroidulla varaajalla oleva laite olisi saattanut olla mahtuvuudeltaan aika nafti. Eli laitteeseen tulee kiinni erillinen Vaillantin 300 litran varaaja sekä 100 litran Vaillant puskurivaraaja.

KP:
Noniin, nyt on pumppu asennettu ja laite käynnissä. Kaivon poraus ja maalämpöpumpun asennus menivät hienosti ja pumpun asennuksessa pidettiin mukavasti myös allekirjoittanut ajantasalla edistymisestä.

Laite siis käytössä ja toimii moitteettomasti. Vielä on opeteltavaa Vaillantin valikoissa liikkumisessa sekä asetusten säätämisessä, koska asetuksia ja säätöjä tuntuu olevan erittäin kattavasti. Otin tähän myös VR920-etäohjauspaketin, jonka kautta kone liitetään wlanilla nettiin ja puhelimeen ladataan Vaillantin appi. Tämäkin vaikuttaa toimivan mukavasti etäseurannan apuna ja tästä näkee myös pumpun käyttämän energian sekä tuotetun energian, mutta en tiedä kuinka tarkka tämä todellisuudessa on. Tällä hetkellä näyttää, että esim. eilen tuotettiin lämmitykseen 67 kwh:ta ja kone otti 20 kwh:ta tämän tehdäkseen. Pattereiden ilmailua tulee kyllä tehdä viikonloppuna, kun kohina ja lorina oli voimakkaan kuuloista.

Koitan liittää tähän liiteeksi myös kuvan pannuhuoneesta, johon laitteet tulivat...aika tiukkaa teki saada kaikki mahtumaan ko. huoneeseen.

KP:
Noniin, päivitetään hieman tilannetta.

Laite vaikuttaa toimivan hyvin, mutta aivan yksinkertaista sen valikoissa kulkeminen ei ole. Toivomisen varaa jättää myös käyttöohjekirja. Itselleni on epäselvää asteminuutit sekä hystereesit yms. Hankalaa on myös ymmärtää lämmityskäyrä ja sen toimivuus, sillä ohjeissa ei siitä todeta mitään. Tällä hetkellä käytä on 0,6, mutta en tiedä mitä se merkitsee. Tämä on oudontuntuista kun on tottunut oumanin 3- tai 5-pistekäyrään. Onko vinkkejä asian ymmärtämiseen?

Nyt viime viikon torstaista tähän hetkeen mennessä kone on käyttänyt energiaa lämmitykseen yht. 246 kwh:ta ja tuottanut 794 kwh:ta. Käyttöveden suhteen lukemat ovat 32 kwh ja 77 kwh:ta.

snipa:
Noista asetuksista olen ymmärtänyt seuraavaa:
- huonelämpötila-asetuksella määritellään haluttu huonelämpötila (ja aika-asetuksilla voi sitten määritellä pudotusjaksoja jos haluaa)
- lämpökäyrä asetetaan sellaiseksi, että huonelämpötila pysyy vakiona eri ulkolämpötiloilla. Patterit vaatii korkeamman käyrän kuin lattialämmitys. Mulla taitaa olla 0,6 tai 0,65
- asteminuuteilla säädetään kompuran käynnistymistä eli käyntijaksojen pituutta ja määrää. Mitä isompi miinusmerkkinen numero, sitä harvemmin ja pidempään kone käy. Vastaavasti lämmityskierron lämpötila pääsee käyntijaksojen välillä laskemaan enemmän. Eli tässä kannattaa hakea mahdollisimman harvoja käynnistyksiä kuitenkin niin ettei talo kylmene käyntijaksojen välissä. Näin olen ymmärtänyt, voin olla väärässäkin :)
- lisälämmitys (vastukset) kannattaa kytkeä pois ja laittaa päälle vasta jos pumpun tehot ei riitä. Tämä on asetuksissa nimellä "ei ZH", oma asetus sekä lämmitykselle että vesivaraajalle. Legionella-kuumennus toimii silti kerran viikossa.
Seuraan mielenkiinnolla kokemuksiasi, toivottavasti ei tuu ongelmia!

snipa:
Mulla on kokoonpano Vaillant 102/2 VWS + 300L varaaja + 100L puskurisäiliö. Kaivo on noin 200 metriä. 30-luvun puutalo, jossa on patterilämmitys. Asennettu syksyllä -11 ja hyvin on toiminut  :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta