Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Qi8 tarinaa  (Luettu 17173 kertaa)

Poissa Matias

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 996
Vs: Qi8 tarinaa
« Vastaus #40 : 30.01.18 - klo:11:17 »
Huomenta!

Kyllä voi ja nimenomaan ohjataankin. "Lisävaraajan anturi B4", joka sijoitettu verkoston menovesiputkeen. (jos ei siis ole anturitaskua varaajassa)

Kun lämpöpumpun sisäinen paluuvesianturi saavuttaa käyränmukaisen asetusarvon, kompressori sammuu.
Kun taas lisävaaraajan anturin mittaus menee alle asetusarvon, kompressori käynnistyy.

t: Matti

Oikein hyvä ratkaisu Gebwelliltä,meillä kun lämpöpumpussa on vain 2 kpl on-off termostaattia (v1998) niin siksi tuollainen Ouman viritys. ::)

edit:
Lainaus
Pumppu työntää nyt siis lämmitettyä vettä ison varaajan yläosaan ja ottaa viileää vettä alaosasta. 35 astetta on tavoitelämpötila palaavalle vedelle, jolloin pumppu pysää ja alkaa huilaamaan. Kun varaajan yläosan lämpö tipahtaa alle 35 asteen, aletaan taas lämmittämään. Näin siis ainakin ymmärsin asian eilen klo 23:30 kun käytiin konfiguraatiota läpi

Tuo paluuveden lämpötila siis muuttu ulkolämpötilan mukaan automaattisesti asetetun lämpökäyrän mukaan,lauhemmilla ilmoilla se on alempi ja kun pakkasta tulee enemmän niin tuo lämpötila nousee.

Tarkoitushan lämpökäyräasetuksella on että varaajaa lämmitetään vain senverran mitä talon lämmönkulutus eri ulkolämpötiloilla on joten huonelämpötila pysyy vakiona vaikka ulkolämpötila vaihtelee.
http://www.elisanet.fi/matsut/talo/day.jpg
http://www.elisanet.fi/matsut/talo/energymon.jpg

9kw Ekowell EPT400 vuodesta 1998
Jämä Kantikas 1250l Keruu 2X200m

Poissa KimiN

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 50
 • Maalämpöfoorumilta tietoa
Vs: Qi8 tarinaa
« Vastaus #41 : 28.02.18 - klo:11:55 »
Pakkasta piisaa, mutta lämpöä riittää.

Puulämmittäjän sielua vain ahdistaa hieman kun puun poltto takassa nostaa tuvan lämpötilan epämiellyttävän korkealle.

Teknisessä tilassa ravaaminen näillä pakkasilla alkoi rasittamaan joten kyselin Gebwelliltä miten toimisi pitkä jatkojohto pumpun ohjauspaneelissa, mutta sieltä ehdotettiin erillisen sisäyksikön/ohjauspaneelin hankintaa. Pistin heti tilaukseen ja seuraavana päivänä postipate kantoi ovelle Siemensin erillisen sisäyksikön, jonka sijoittelua jouduin pitkään miettimään. Paneeli toimii samalla sisäanturina, jonka lukemia voi käyttää lämpökäyrän kompensointiin. Parasta paikkaa en kyennyt hyödyntämään, joten nyt laite on kytkettynä kodinhoitohuoneen seinälle. Lepotilassa laite näyttää pelkkää sisälämpötilaa isolla fontilla, mutta muuten sitä kautta on käytössä kaikki samat valikot kuin pumpun omasta paneelistakin.

Vuorokausikulutus sahaa jonkin verran johtuen monestakin syystä. 23. päivän illalla päästin lämmöt virtaamaan ekaa kertaa olohuoneen lattiaan. Siihen asti tuli poltettua takkaa muutaman päivän välein. 24. päivän jälkeen on menty pelkällä pumpulla.

Eipä vieläkään pahaa sanottavaa, paitsi se että puuta en osaa enää polttaa, ja maalämpö on paljastanut meidän talouden luonteen tuhlata sähköä. Viime yönä heräsin koiraa ulkoiluttamaan enkä heti sänkyyn palattuani saanut enää unta. Yritin siinä valvoessani arvuutella onko pumppu käynnissä vai ei - ei psysty sanomaan vaikka sängyn päädyn ja pumpun välissä on vain 2 metriä matkaa. Ajatus joustoputkien asentamisesta voidaan kyllä unohtaa.


-Kimi

Poissa Lindka

 • Nuorempi jäsen
 • **
 • Viestejä: 13
 • Maalämpöfoorumi
Vs: Qi8 tarinaa
« Vastaus #42 : 25.11.18 - klo:12:24 »
KimiN minkä hintainen se se Siemensin lisäpaneeli suunilleen oli?