Noin kahden kuukauden pohtimisen jälkeen Bosch:n insinöörit muistivat miten olivat ajatelleet että tämä pumppu toimii yhteen aurinkosähkön kanssa.
Nyt siis aurinkosähköjärjestelmä ja IVT 312C toimivat siten, että kun katolta tulee riittävästi sähköä, invertteri kääntää monitoimireleen "ON" asentoon ja maalämpöpumppu alkaa parikaapelia pitkin tulevan signaalitiedon perusteella lataamaan 1000l varaajaan lämpöä.
Järjestelmä on ollut uusilla asetuksilla vasta muutaman päivän, mutta alustavasti homma näyttää toimivan.
Järjestelmän aiemmat asetukset: kaksi lämmityspiiriä LP1 latasi varaajaa ja LP2 oli lattialämmitys johon vesi shuntattiin varaajasta. Ongelmana oli aurinkosähkösignaalin toiminta, sillä MLP nosti sekä LP1, että LP2 "huonelämpötilaa" viisi astetta. Tästä seurasi luonnollisesti kauhea kuumotus olohuoneessa.
Uusilla asetuksilla vanha LP1 poistui kokonaan ja lattialämmityksen piiristä tuli LP1. Vaikuttaa vähän oudolta, mutta pelaa hienosti.
Lämmityspyynti perustuu käyrän mukaiseen lattian menoveteen ja varaajaan pusketaan pyynnin perusteella vettä, joka virtaa käytännössä suoraa lattialämmitykseen. Varaajaan menevän veden lämpöä ei siis voi erikseen säätää, mutta miksi pitäisikään?
Varaajan kerrostuminen pelaa ainakin ilman käyttöveden tuotantoa hienosti kuten kuvasta näkyy. Poislukien tuo varaajan 64 - 50 asteen väli, jossa MLP:n latauspumppu on käynnissä, vaikka pumppu ei muuten tee mitään ->
Nyt ilmeni vain muutama muu mahdollisesti mielenkiintoinen ominaisuus.
- jostakin syystä MLP pyörittää ajoittain maapiirin pumppua kun varaaja on kuuma
- MLP:n latauspumppu vaikutti olevan päällä jatkuvasti kun varaajan lämpö oli yli 50 astetta

Tätä pitää tarkkailla kun värkki on ollut pitempään tulilla. Onneksi tuo oma loki systeemi mahdollistaa tämän seuraamisen.
Arvauksia:
- MLP jäähdyttää itseään maapiirillä?

- MLP osaa käyttää varaajan kuumaa vettä oman sisäisen varaajan eli käytännössä käyttöveden kuumentamiseen?
Ajatuksia?
MLP kuumentaa varaajan noin 63 asteeseen ja lopettaa siihen vaikka aurinko yhä paistaisikin. Kuvassa näkyvä kuumennus maksimilämpötilaan (varaaja ka:t 41 -> 63) kesti 3h 15min, jona aikana lämpöä varautui pyttyyn noin 24kW.
Sisälämpö 15, ulkolämpö +2, tuo 20 asteen lataus näyttää riittävän kahden päivän lämmitystarpeeseen.
Nykyiset asetukset järjestelmässä:
- huonelämpö käyrän mukaan 15 astetta (rakennusvaihe)
- LKV ei käytössä
- LP1 kantapiste 22, loppupiste 40
monitoimirele: 3000W tuotanto, 20 minuutin ajan, päällä 90min.