Kyllä mä vieläkin epäilen jotain mittavirhettä, siksi suuri tuo erotus on.
Lopetin kokeilun yhden täyden ajo- ja lepotilan jälkeen.
Ajoaika 1h7min (33%), lepo 2h16min(67%) (Käynnistysasteminuutit -120)
On/Off:ssä vois sen Brine In:in olettaa liikkuvan jossain 5C>3 alueella jos pelkkää lämmitystä ajaa ja siten sen COP oleis vähän paree kun tuossa käyrässä...
Jep, lepotauon jälkeen kun uusi ajo oli alkamassa wiina kaivosta oli 4,7C, jossa se pysynis ensimmäisen kierroksensa (30min?), olis kannattanut tuo vielä katsoa, mutta lopetin kokeen jo 5min ajon jälkeen.

Yksi syy miksi tämän kokeen tulokset pistin jakoon on se, että tämä on yksi harvoista testeistä jossa jotain eroa näkyy. (Joo piti jo lopetella testailu, mutta eihän sitä malta)
Olen viime päivinä hieman kokeillut eri keruuvirtausten ja lauhdutinvirtausten vaikutuksia, koska niitäkin on täällä foorumilla mietitty ja teoriat ovat tuntuneet ihan päteviltä.
Harmi vaan tuossa invertterissä on niin monta liikkuvaa osaa, jos kokeilen jompaa kumpaa virtausta muuttaa käsin pois auto-asennosta käy näin:
keruupiirin delta pienemmäksi (3,5->3,0) -> antoteho + hyötysuhde kasvaa / keruupumpun kulutus nousee -> kompressorin kierrokset laskee hieman -> kokonaiskulutus virheprosentin sisällä sama
keruupiirin delta suuremmaksi (3,5->4,0) -> antoteho + hyötysuhden pienenee / keruupumpun kulutus laskee -> kompressorin kierrokset nousee hieman -> kokonaiskulutus virheprosentin sisällä sama
Lauhdutinpiirin kanssa käy kokolailla samoin, ainoa ero on tuo varaaja jonka käytös muuttuu lämmityspiirin ja lauhdutinpiirin virtaussuhteiden muuttuessa,
mutta ainakaan lauhdutindeltoilla 4.0-7.0 ei tilanteen tasoitettua ole huomattavaa eroa.
Huomattavasti enemmän kokonaisuuteen vaikuttaa se että invertterin tehonmuutokset pysyvät mukana muutoksissa ja kone pysyy jatkuvalla käynnillä mahdollisimman pitkään.
Tähän mennessä ei ole löytynyt yhtään syytä käyttää niben sisäisiä pumppuja muilla kuin auto-asetuksella, paitsi lauhdutinvirtauksen hallinta suhteessa lämmityspiirin virtaukseen.
Tosin sekin hoitui lopulta 'auto'-asetuksella kun käyttäjä Bruno vinkkas hyvät arvot virtausastuksiin +2.0@+20, max50% jolla nibe huijataan pitämään lauhdutindelta minimissään koko käyntialueensa ja rajoitetaan maksimivirtaus tuolla maksiminopeudella.
Summa sumarum: Niben inssit ovat ihan miettineet noita virtausasetuksia ja vaikka deltat näyttävät välillä olevan hieman poissa optimistaan kylmäaineprosessin kannalta niin silti kokonaishyötysuhde vaikuttaisi pysyvän koko ajan hyvänä.
edit. Lienee sanomattakin selvä ettei tällaisilla eroilla mitään koneenvaihtoa kannata harkita. Itselleni on tärkeintä saada selville mikä vaikuttaa mihinkin, koska tämä on kullanarvoista tietoa jos joskus tulee jotain mystisiä ongelmia sekä tietenkin varmuus siitä että kone toimii jokseenkin siten kun sen pitäisi. Enkä pidä sitäkään yhtään pahana jos joku uuden järjestelmän hankkija käyttää näitä kokemuksia mukana hankintapäätöksessään. Parasta on silti tietämyksen kasvaminen kokemusten lisääntyessä erilaisista järjestelmistä näin ihan koko foorumin mittakaavassa.